Bsone
0

Het belang van uiterst secure en vakkundige asbestsanering

Het is van groot belang dat asbestsanering op een vakkundige en secure manier plaats vindt. In het verleden waren asbesthoudende materialen erg populair en werden deze materialen dan ook veelvuldig gebruikt in bijvoorbeeld woningen en gebouwen. Pas later werd algemeen bekend dat asbest groot gevaar kan opleveren voor de gezondheid. Zo bestaat asbest uit zeer kleine vezeltjes die u met het blote oog niet kunt zien. Ademt u losse asbestvezels in, dan kan er na een aantal jaar een vorm van kanker ontstaan. Hierbij kan gedacht worden aan long(vlies)kanker en buikvlieskanker. Het is dan ook niet voor niets dat asbestverwijdering in veel gevallen door een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf dient te worden gedaan. Zij beschikken over de juiste kennis, vaardigheden en uitrusting om de asbestsanering op een veilige manier uit te voeren.

Het laten verwijderen van asbest door een gecertificeerd bedrijf

Alhoewel u verplicht bent om een gecertificeerd asbestbedrijf in te schakelen, mag u wel zelf bepalen welk bedrijf u inhuurt. Asbestsanering vindt plaats in drie stappen. De eerste stap bestaat uit een asbestinventarisatie. Hier wordt een rapport uit opgemaakt. Zowel de gemeente als het verwijderingsbedrijf hebben dit rapport nodig. Tevens geldt dat zowel het asbestinventarisatiebedrijf als het asbestverwijderingsbedrijf beide gecertificeerd moeten zijn om hun taken uit te mogen voeren. Heeft u het inventarisatie rapport ontvangen? Dan kan de daadwerkelijke verwijdering van de asbest van start gaan. De laatste stap bestaat uit een eindcontrole waarbij er wordt gekeken of er nog asbestmateriaal is achtergebleven. Overigens dient het saneringsbedrijf de asbest in te pakken, mee te nemen en naar de speciale stort te brengen, Dit mag u absoluut niet zelf doen!

Fideel & Sloop en Milieutechniek Brabant

Bent u woonachtig in Brabant en wilt u een gecertificeerde asbestverwijderaar inhuren? Dan haalt u met Sloop en Milieutechniek Brabant een expert in huis. In samenwerking met Fideel maakt dit asbestsaneringsbedrijf uw ruimte snel en grondig schoon van de asbest. Uiteraard, op een zeer zorgvuldige en veilige manier.

https://www.fideel.nl/