Bsone
Image default
Aanbiedingen

3 tips om jouw slaapkamer zo aangenaam mogelijk te maken

3 tips om jouw slaapkamer zo aangenaam mogelijk te maken

 

Niets is zo vervelend als gedurende de hete zomermaanden urenlang wakker liggen in een te lichte en te warme kamer, onder een broeierig dekbed gemaakt van synthetische stoffen. Maar hoe zorg je er nu eigenlijk voor dat jouw slaapkamer zo aangenaam mogelijk is? Je leest het allemaal in deze blog. Lees dus snel verder!

 

1: zorg voor een goed verduisterde ruimte

 

Met een goed verduisterde ruimte geef je jouw lichaam eigenlijk aan dat het tijd is om te gaan slapen. Het is namelijk zo dat ons lichaam melatonine begint aan te maken zodra het donker wordt. Melatonine is een stofje dat je nodig hebt om in slaap te kunnen komen. Is het te licht in jouw slaapkamer, bijvoorbeeld omdat de gordijnen niet goed afsluiten of niet verduisterend zijn? Dan zal jouw lichaam minder melatonine aanmaken waardoor het inslapen moeizamer zal gaan. Vooral in de zomer, wanneer het buiten langer licht is, kan dit problemen veroorzaken. Probeer ook het beeldschermgebruik vlak voordat je gaat slapen te beperken tot slechts een minimum. Het blauwe licht van bijvoorbeeld smartphones kan jouw slaap-en waakritme verstoren. 

 

2: zorg voor een optimale temperatuur

 

Ook de temperatuur is van grote invloed op het inslapen en doorslapen. Zo hebben veel vrouwen last van koude voeten waardoor ze maar moeilijk in slaap kunnen komen. Maar ook een te warme omgeving is absoluut niet ideaal. Hitte kan ervoor zorgen dat je gaat liggen woelen waardoor je het eigenlijk alleen maar warmer krijgt en je dus nog moeizamer zult inslapen. Ook is een te lage of te hoge temperatuur niet bevorderlijk voor het doorslapen. Zorg daarom altijd voor een optimale en behaaglijke temperatuur.

 

3: kies voor dekbedden, dekbedovertrekken en hoeslakens van hoge kwaliteit


Onze laatste tip is om altijd te kiezen voor dekbedden, dekbedovertrekken en hoeslakens van hoge kwaliteit. Hoogwaardige kwaliteit hoeslakens, kussenslopen en dekbedovertrekken vind je onder meer bij Cinderella. Deze partij biedt alleen maar producten aan die gemaakt worden van de beste materialen. Gooi die goedkope synthetische troep aan de kant en ga voor stoffen als katoen. Katoen neemt niet alleen goed vocht op, het is ook nog eens een zeer ademende stof. Zo ben je verzekerd van een goede nachtrust en sta jij iedere ochtend fris en fruitig op!

https://www.cinderella.nl/