Bsone
Image default
Aanbiedingen

Badkraan kopen. Zo pak je het aan!

 

Materiaal

Het materiaal is een andere belangrijke factor om rekening mee te houden, omdat het de duurzaamheid en kwaliteit van de badkraan bepaalt. Je kunt het beste op zoek gaan naar een massief messing constructie, die je de meeste duurzaamheid biedt. Plastic onderdelen hebben meestal de neiging om eerder te verslijten.

 

Kraanconfiguratie

Kies een badkraan die ook past bij jouw gebruikspatroon. Als je bijvoorbeeld gewend bent om altijd alleen maar een bad te nemen, kan een simpele vulkraan voldoende zijn. Sommige kranen worden echter ook geleverd met een handdouchekop in de kit, die je meer flexibiliteit kan geven voor wanneer je het bad wilt reinigen of wanneer je je wilt afspoelen na een bad.

 

Grootte en lengte van de tuit

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de grootte van de kraan. Een overmaatse kraan op een klein kuipje ziet er niet mooi uit. Hetzelfde geldt voor de andere kant van de medaille. Als je overweegt om een hoge badkraan te kopen, zorg er dan voor dat er geen uitsteeksels over de uitloop zijn. Vergeet ook het uitloopbereik niet. Meet dus de rand van je badkuip en controleer de specificaties van de kraan om het bereik van de uitloop te weten te komen. Dit helpt je om ervoor te zorgen dat de waterstroom voldoende reikwijdte heeft over de badkuip zonder dat de rand ervan verstoord wordt.

 

Hendels

Je kunt bad-mengkranen vinden met een enkele hendel of een dubbele hendel. Een kraan met een enkele hendel ziet er slanker uit en laat meer open ruimte rond je bad. De dubbele hendel daarentegen zorgt voor een nauwkeurigere temperatuur- en volumeregeling.

 

Badkraan kopen

Er zijn verschillende stijlen badkranen en afwerkingen waaruit je kunt kiezen. Zorg ervoor dat je een badkraan kiest die niet alleen op zichzelf geweldig is, maar ook als onderdeel van je bestaande badkamerdecor. En wil je een badkraan kopen, let dan op de volgende zaken. Het moet een aanvulling zijn op de rest van je badkamer en geen doorn in het oog zijn. Het moet passen bij de afwerking van je andere badkamerinrichting.

 

https://www.baderie.nl/producten/kranen/badkranen