Bsone
Image default
Aanbiedingen

De mango kast; het stijlvolle ‘feelgood’ meubel

De mango kast; het stijlvolle ‘feelgood’ meubel

 

Niet meer helemaal nieuw, maar nog wel volkomen trendy zijn meubelen van mangohout. De warme uitstraling brengt sfeer in huis en de combinatie met duurzaamheid spreekt veel mensen enorm aan. Vooral mango kasten zijn in veel huishoudens terug te zien. Een populariteit die eigenlijk vrij eenvoudig te verklaren is. 

 

Vertrouwde functie, nieuwe look

Van oudsher zijn kasten in de woonkamer ‘als vanzelfsprekend’ aanwezig. Geen ander meubel leent zich er zo nadrukkelijk voor om spulletjes op te ruimen in een gesloten ruimte, achter deurtjes … of om te tonen wat je graag wilt laten zien, zoals je collectie boeken, persoonlijke foto’s of bijvoorbeeld kunst. De keuze voor mango als materiaal koppelt deze functionaliteit aan een warme uitstraling en brengt daarmee als het ware een stukje paradijs in het interieur. Het natuurlijke en soms zelfs grillige patroon in mangohout is altijd uniek; dat spreekt vaak enorm tot de verbeelding.

 

Een duurzame keuze

Mango kasten worden veelal geroemd om hun duurzame karakter – maar waar zit hem dat duurzame nu eigenlijk in? Om een lang verhaal kort te maken hebben boeren niet heel lang wat aan hun mangoboom omdat ze maar korte tijd productief (genoeg) zijn. Ze kiezen al vlot voor jonge bomen en de oudere exemplaren die worden gekapt, krijgen een tweede leven in de meubelbranche. Daarnaast is het een zeer degelijk materiaal, waardoor de meubels lang meegaan. 

 

Industriële mango kasten

Vrij vaak wordt mangohout verwerkt in industriële kasten. De combinatie van de warme, robuuste uitstraling van mango met het strakke en functionele karakter van metaal is razend populair. En of je nu gaat voor ‘reguliere’ of industriële mango kasten; ook het prijsaspect speelt voor velen een rol. Mangohout is namelijk niet eens zo duur. Daarmee wordt de keuze voor een mangohouten kast verantwoord en stijlvol tegen een goede prijs.

 

https://www.onsteinmeubelen.nl