Bsone
Image default
Aanbiedingen

Drie voorbeelden wanneer je kleurstoffen kunt gebruiken tijdens het bakken

Drie voorbeelden wanneer je kleurstoffen kunt gebruiken tijdens het bakken

 

Vind je het leuk om taarten, koekjes, of cakes te bakken? Dan vind je het vast ook leuk om deze extra mooi te versieren. Dit kan je doen door bijvoorbeeld gebruik te maken van glazuur, slagroom of strooisels. Maar je kunt ook de cake zelf een mooie kleur geven door middel van kleurstoffen. Het gebruik van kleurstoffen heeft veel mogelijkheden tijdens het bakken. Ben jij benieuwd welke? Lees dan snel verder en kom erachter!

 

Geef fondant een kleur

 

Als je het leuk vindt om te bakken heb je vast wel eens gebruik gemaakt van fondant. Fondant is een massa gemaakt van suiker en glucose. Je kunt fondant in verschillende kleuren kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om witte fondant te kopen en deze zelf een kleur te geven met kleurstoffen. Je kunt er dan een eigen creatie van maken. Doe bijvoorbeeld verschillende kleurstoffen bij elkaar om er echt iets moois van te maken. Fondant heeft geen smaak. Je kunt er daarom ook nog voor kiezen om smaakstoffen aan de fondant toe te voegen.

 

Een kleurrijke taart

 

Kleurstoffen kun je goed gebruiken tijdens het bakken van een taart. Zo kun je bijvoorbeeld elke laag een verschillende kleur geven. Maak van jouw taart bijvoorbeeld een mooie regenboogtaart. Heb je een taart gebakken met maar één laag? Dan kun je de deze één kleur geven, maar je kunt er ook voor kiezen om meerdere kleuren te gebruiken. Verdeel het beslag in verschillende delen en geef elke deel een aparte kleur. Schep elk deel vervolgens in het bakblik. Wanneer de taart klaar is en je deze opensnijdt geeft dit een extra mooi effect.

 

Botercrème

 

Botercrème wordt veel gebruikt als vulling in een taart of als versiering voor een cake. Botercrème is een mengsel van suiker en boter. Het heeft een witte kleur, maar door middel van kleurstoffen kun jij deze kleur aanpassen.

 

Aan de slag

 

We hebben je nu enkele voorbeelden gegeven waarvoor jij kleurstoffen kunt gebruiken. Nu kun je zelf aan de slag. Heb je nog geen kleurstoffen in huis? Neem dan eens een kijkje op de website van Baktotaal Bouwhuis. Hier vind je een ruim aanbod aan verschillende kleurstoffen.