Bsone
Image default
Aanbiedingen

Veilig een mergpijp voeren

Veilig een mergpijp voeren

Het voeren van Happy Animal mergpijpjes aan rauw gevoede honden en katten is een geweldige manier om ze lichamelijk en geestelijk te ondersteunen, door ze de kans te geven te kauwen zoals ze dat in het wild zouden doen, en te profiteren van een reeks natuurlijke voedingsstoffen die in het merg en het bot zelf zitten.

Belangrijk: Geef uw hond of kat nooit gekookte botten. Gekookte botten kunnen broos worden, waardoor tijdens de spijsvertering schade en complicaties inwendig kunnen ontstaan. Als u denkt dat uw huisdier een gekookt bot heeft gegeten, bel dan onmiddellijk uw dierenarts, die u advies kan geven.

Voer onder toezicht

Bij het voeren van een rauw mergpijp is het belangrijk om uw hond in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat hij niet te lang kauwt of zodanig dat hij zijn tanden of tandvlees kan beschadigen. Wij raden aan om Happy Animal mergpijpjes ongeveer 20 minuten per keer te voeren – dit is de perfecte hoeveelheid tijd voor uw hond om te genieten van het kauwen zonder dat hij zich laat meeslepen en zichzelf mogelijk beschadigt!

Andere tips om uw hond te helpen het meeste uit mergpijpjes te halen

  • De beste tijd om uw hond merg te geven is na de maaltijd. Als uw hond vol is, zal hij het bot minder snel opeten (wat kan leiden tot darmverstopping).
  • Weet wanneer de Happy Animal mergpijpjes van uw pup ‘op’ zijn. Het doel van het voeren van uw hond met mergpijpjes is om hem het merg, de pezen of andere zachte weefsels te laten afknagen en niet het hele bot. Dus, als hij al het goede heeft opgegeten, kunt u overwegen het bot weg te halen en het te vervangen door zijn favoriete speeltje.
  • Let goed op de kauwstijl van uw nieuwe puppy om vast te stellen of het agressieve kauwers zijn en of hij grote porties probeert door te slikken. Zo kunt u bepalen welk soort mergpijpjes u in de toekomst voor hem moet kopen.
  • Als uw hond onlangs aan zijn gebit is gewerkt (een beugel of kroon), geef hem dan geen mergpijpjes.
  • Mergpijpjes worden afgeraden voor honden met een gevoelige maag (honden die gemakkelijk diarree en maagklachten krijgen). Aangezien merg zeer veel vet bevat, kan het bij sommige honden de genoemde symptomen (en zelfs pancreatitis) veroorzaken, vooral bij honden die niet gewend zijn aan de rijkdom van het vet.

Rauwe botten voeren – Uw vragen beantwoord

Welke botten zijn veilig om aan een hond te geven?

Alle rauwe botten zijn veilig om te voeren. Er zijn geen ovens in het wild en hoewel onze huisdieren nu gedomesticeerd zijn, is hun natuurlijke voedselbron nog steeds rauw en blijft hun instinct hetzelfde als het gaat om kauwen en knagen. Hun scharnierende kaak is ontworpen om te hakken en te pletten, waardoor botten een natuurlijke en bevredigende traktatie zijn.

Wat is het verschil tussen botmaaltijden en recreatiebotten?

Botmaaltijden zijn precies zoals ze klinken – maaltijden die botten zijn! Hieronder vallen kippenkarkassen, lamsnekken, kippenvleugels en een reeks andere heerlijke items. De botten hiervan zijn veel gemakkelijker te verteren en zijn niet zo moeilijk om door te kauwen.

Wij bieden een volledige selectie van heerlijke Happy Animal mergpijpjes, allemaal beschikbaar om online te kopen voor lokale of landelijke levering. Kies uit kleine, middelgrote, grote of extra grote mergpijpjes. Voor hulp en advies over rauwe voeding of het voeren van botten is het Nurturing by Nature team er om je te helpen! Kom langs in de winkel of bel ons vandaag nog.

Hoeveel mergpijpjes moet u uw hond geven?

Honden zijn dol op botten, maar dat betekent niet dat u uw hond elke dag mergpijpjes moet geven. Beenmerg kan gezondheidsproblemen veroorzaken voor uw hond. In het beste geval beperkt u de botten tot 2 à 3 keer per week. U moet het ook bij één beenmerg per keer houden. Als u uw hond voor het eerst een Happy Animal mergpijp geeft, introduceer het dan langzaam terwijl u de reacties van uw pup beoordeelt. Als uw hond geen negatieve reactie vertoont, kunt u de hoeveelheid verhogen, afhankelijk van de grootte van uw hond.