Bsone
Image default
Gezondheid

Wat is een chiropractor?

Een chiropractor beïnvloed met handmatige manipulatie de ruggengraat. Met een dergelijke behandeling kan het lichaam zichzelf zonder operaties en medicijnen van allerlei aandoeningen genezen, mits de musculoskeletale structuur stevig genoeg is. Het is hier heel belangrijk bij dat de ruggengraat in de goede houding wordt gezet. Hier richt een chiropractor zich op. 

Hoe gaat een behandeling in zijn werk? 

Wanneer u een afspraak bij een chiropractor heeft, gebeurt daar het volgende: Uw medische geschiedenis wordt met u doorgenomen. De chiropractor Nijmegen onderzoekt uw fysieke gesteldheid. Eventueel wordt er met laboratoriumtests gekeken of een chiropractiebehandeling kan helpen bij uw klachten De behandeling die volgt kan bestaan uit één of meerdere handmatige aanpassingen van uw gewrichten, waarbij de chiropractor met gerichte, gecontroleerde, plotselinge kracht uw gewrichten in de juiste positie brengt. Op deze manier wordt uw bewegingskwaliteit verbeterd. Een chiropractor kan u daarnaast advies geven over zaken die uw gezondheid beïnvloeden. Denk aan voedingsadviezen, rehabilitatie-oefeningen of een breder behandelplan. Het doel van deze handeling is eventuele pijn te verlichten, blessures te voorkomen en het functioneren van de rug te herstellen. 

Chiropractor Nijmegen – bij welke klachten kan ik een afspraak maken? 

Chiropractie wordt ingezet om de mobiliteit van gewrichten te verbeteren. Dit kan zijn omdat er een val geweest is of omdat u lang bloot heeft gestaan aan herhaalde belasting. Dat kan lichamelijk werk zijn, maar ook het zitten in een ongezonde houding. Een behandeling rich zich op het verlichten van pijn in de botten, spieren en in het bindweefsel. Chiropractie kan op zichzelf toegepast worden, maar ook in combinatie met reguliere geneeswijzen. U kunt bij de volgende klachten een afspraak maken met een chiropractor: – Tintelingen in armen of benen – Nekklachten – Lage- en hoge rugklachten – Hoofdpijn/migraine – Knieklachten – Schouderklachten – Bekkenklachten, ook tijdens en na de zwangerschap – Artrose-gerelateerde klachten – Heupklachten – Enkelklachten 

Worden de kosten van een behandeling vergoed? 

Vaak wel. Chiropractie wordt door ziektekostenverzekeringen erkend als behandeling en ook vanuit een basispakket vergoed. Er is vaak wel een maximale vergoeding die per jaar uitgekeerd wordt. Vraag dit eventueel even na bij uw ziektekostenverzekering. 

Hoe zit het met de veiligheid bij chiropractor Nijmegen? Is een behandeling veilig? 

De plotselinge kracht die een chiropractor gebruikt, vooral rond de nek, lijkt een beetje spannend. Toch wordt chiropractie als een hele veilige behandeling gezien, die erg goed helpt bij acute pijn in de onderrug. Deze druk kan ook goed helpen bij artrose en fibromyalgie. Er zijn wel een aantal contravindicaties voor de behandeling. Mensen met de volgende klachten kunnen vaak minder goed geholpen wordt door een chiropractor: – Wanneer u osteoporose heeft – Wanneer u een beknelling van de ruggenmerg of ontstekingsreuma hebben – Wanneer u bloedverdunnende medicatie gebruikt – Wanneer u in het verleden een vorm van kanker hebt gehad Meld deze zaken altijd aan uw chiropractor voordat chiropractor Nijmegen aan een behandeling begint!