Bsone
Image default
Woningen

Maak duidelijke afspraken met Makelaar in Ede

 

Een makelaar kan enorm veel voor je betekenen als je je huis gaat verkopen. Het is maar goed dat er makelaars zijn. Soms proberen mensen weleens om zelf hun huis te verkopen, maar over het algemeen valt dit erg tegen. Er komt toch meer bij kijken dan mensen van te voren inschatten. En ja, voor jou is het verkopen en aankopen van woningen geen dagelijkse kost en voor een makelaar in Ede natuurlijk wel. Al met al neemt een makelaar je veel uit handen. Maak wel goede afspraken als je met een van de makelaars uit Ede in zee gaat.

 

Spreek een vast tarief af

De meeste makelaars hanteren een percentage van het uiteindelijke verkoopbedrag van de woning. Dit ligt veelal ergens tussen de 1 en de 2 procent. Hoe duurder jouw woning dus is, hoe meer courtage je aan de makelaar betaalt. Het is niet verstandig om dit tarief ergens in de lucht te laten hangen. Spreek dit van te voren af, om verrassingen achteraf te voorkomen. Soms is het ook mogelijk om over de courtage te onderhandelen. Dit verschilt per makelaar.

 

Wie betaalt de marketing?

In de meeste gevallen komen de kopers niet automatisch naar een woning toe. Al lijkt het in tijden van krapte soms wel of mensen ruiken dat een huis in de verkoop gaat. Over het algemeen is het echter van belang dat een woning goed in de kijkers wordt gezet. Zoals op Funda. Er moeten foto’s gemaakt worden, het laatst professionele. Op zich is het niet meer dan logisch dat de kosten van dit alles bij jou als verkoper op het bordje komen. Vraag dit wel even van te voren aan de makelaar. Het is niet leuk als je achteraf een rekening krijgt die je eigenlijk niet had verwacht.

 

Ga voor no cure no pay bij de makelaar in Ede

In de huidige tijden is het bijna niet voor te stellen, maar stel dat de verkoop van je woning toch niet gaat lukken. Er kan natuurlijk altijd iets geks gebeuren. Hoe zit het dan als de makelaar uiteindelijk toch niet degene is die jouw huis aan de man brengt? Betaal je dan toch de volledige courtage? Dat zou misschien niet eerlijk zijn. Maak daarover dus goede en duidelijke afspraken. Je mag er helemaal vanuit gaan dat een makelaar zoveel mogelijk duidelijkheid schept.