Bsone
Image default
Aanbiedingen

Bewegen op kantoor: Waarom beweging essentieel is tijdens de werkdag

Bewegen op kantoor: Waarom beweging essentieel is tijdens de werkdag 

Na urenlang achter een bureau te hebben gezeten, kan het moeilijk zijn om de motivatie te vinden om te bewegen. Zelfs als je weet dat beweging goed voor je is, kan het moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven als er zoveel werk gedaan moet worden. Maar wat als bewegen op kantoor echt wordt aangemoedigd? Wat als er leuke manieren waren om te bewegen tijdens het werk? Daarom zijn meer bewegingsmogelijkheden tijdens een kantoordag essentieel! Laten we een paar redenen onderzoeken waarom dit zou moeten gebeuren. 

 

Meer energie en focus 

Lichaamsbeweging verhoogt het energieniveau en kan uw focus en concentratie de hele dag verbeteren. Als je regelmatig pauzeert en aan lichaamsbeweging doet, helpt dat de mentale vermoeidheid te doorbreken die ontstaat als je lange tijd achter de computer zit. Bovendien bevordert regelmatige lichaamsbeweging betere slaapgewoonten, waardoor het stressniveau daalt en u overdag alert blijft. Dit maakt het gemakkelijker om uw werklast bij te houden zonder dat u zich overweldigd of uitgeput voelt. 

 

Hogere productiviteit 

Meer bewegingsmogelijkheden op kantoor kunnen de productiviteit verhogen, omdat werknemers zich dan beter op hun taken kunnen concentreren in plaats van afgeleid te worden door andere activiteiten buiten het werk. Bovendien worden werknemers door leuke activiteiten zoals een voetbaltafel of sta-bureaus enthousiast om elke dag te komen werken, wat leidt tot een hoger moreel en betere werkprestaties in het algemeen. Bovendien hebben werknemers minder kans op een burn-out als ze elke dag iets leuks hebben om naar uit te kijken! 

 

Verbeterde gezondheid 

Door regelmatig aan lichaamsbeweging te doen loopt u minder risico op chronische ziekten zoals diabetes, hartziekten en beroertes. Het helpt ook de cognitieve functie en geestelijke gezondheid te verbeteren door stressniveaus te verlagen en de productie van serotonine (een hormoon dat geassocieerd wordt met geluk) te verhogen. Bovendien kan toegang tot fitnessapparatuur of zelfs korte wandelingen gedurende de dag uw immuunsysteem helpen versterken, zodat u minder snel ziek wordt op dagen dat iedereen om u heen niest!

 

https://www.voetbaltafel.nl/