Bsone
Image default
Aanbiedingen

De trachycarpus wagnerianus

De trachycarpus wagnerianus 

De trachycarpus wagnerianus is met zijn bosachtige uiterlijk een enorm gewilde plant omdat het misschien wel de beste palm optie is voor in je tuin. Doordat deze palm heel erg goed tegen wind kan hoef je bijna geen rekening te houden met waar je de palm plaatst. Ook heeft de trachycarpus wagnerianus een goed wortelsysteem, wat het verplanten van de palm erg makkelijk maakt. Het is goed om te weten hoe de algemene verzorging eruitziet, waar je de trachycarpus wagnerianus het beste neer kunt zetten en hoe de palm de winter doorkomt. MyPalmShop helpt je hier met alle liefde mee op weg.  

 

De verzorging van een trachycarpus wagnerianus

Bekijk onze planten trachycarpus wagnerianus en lees hier aan wat voor voedingseisen de palm moet voldoen. Met name in de zomer en lente periode is het belangrijk dat de trachycarpus wagnerianus goed gevoed wordt. We raden aan om naast een goede grondsoort ook gespecialiseerde voedingsmiddelen te gebruiken. De trachycarpus wagnerianus is een palmsoort die zeker wel een slokje water lust. Met name in de zomer is het van belang dat wanneer de palm buiten geplaatst wordt, hij goed te drinken krijgt. Wekelijks besproeien met water raden wij ook aan. Wanneer het winterseizoen aanbreekt is dit het tegenovergestelde. Mocht hij buiten een plekje hebben, dan dient de palm droog te staan zodat het vocht niet kan bevriezen en hij niet doodgaat.

Waar plaats je deze boom? 

De trachycarpus wagnerianus is een palmboom die dol is op zon. Let er zowel binnen als buiten op dat je de boom op een plek plaatst wat het zonlicht makkelijk bereikt. Zorg ervoor dat de trachycarpus wagnerianus in ieder geval 3 uur direct zonlicht per dag ontvangt. In tegenstelling tot veel andere soorten palmen kan de trachycarpus wagnerianus goed tegen wind. Het is dus mogelijk om hem op een plek te plaatsen waar hij veel wind vangt. 

Trachycarpus wagnerianus winterproof

In de winter houdt de trachycarpus wagnerianus een soort winterslaap. Dit houdt in dat deze palmsoort geen last ervaart van een droge kluit tijdens de winter. Het is daarom belangrijk dat de palm droog staat. Mocht het vocht buiten bevriezen, dan is er kans dat het schade aanricht aan de trachycarpus wagnerianus. Wanneer je in de winter binnen een mooi plekje hebt voor deze palmsoort mag hij lichtvochtig gehouden worden.