Bsone
Image default
Aanbiedingen

Haaruitval voorkomen of genezen? Lees hier de top 3 tips!

Haaruitval voorkomen of genezen? Lees hier de top 3 tips! 

Haaruitval kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder genetica, veroudering, ziekte en zelfs stress. Het kan erg frustrerend zijn, vooral wanneer je veel haar verliest. Wij begrijpen hoe belangrijk het haar kan zijn om lekker in je vel te zitten en je goed te voelen over jezelf. Er zijn verschillende mogelijkheden om haaruitval te verminderen en nieuwe haargroei te bevorderen. In dit artikel vind je enkele van de meest effectieve oplossingen die momenteel beschikbaar zijn om haaruitval tegen te gaan of zelfs op te lossen. De perfecte blog voor wanneer je struggelt met haarverlies en graag meer wil leren over mogelijke oplossingen! 

Verschillende soorten medicatie

Er zijn verschillende medicijnen beschikbaar om haaruitval tegen te gaan. Deze medicatie veranderen bijvoorbeeld je hormoonwerking of zorgen ervoor dat er meer bloed kan stromen naar de haarzakjes. Minoxidil is zo’n medicijn dat de bloedvaten verwijdt en behoort tot de klasse van geneesmiddelen die bekend staan als vasodilatoren. Minoxidil werd oorspronkelijk gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk als een oraal geneesmiddel. Ongewenste haargroei werd door sommige medicijngebruikers als bijwerking gemeld. Sindsdien wordt het middel gebruikt als medicijn tegen haaruitval, omdat is aangetoond dat het effectief is tegen verlies en in sommige gevallen zelfs een toename van de haargroei veroorzaakt. Je past het toe door het middel in je hoofdhuid te masseren. Dit bevordert de haargroei door de bloedtoevoer naar de haarzakjes te vergroten.

Finasteride is een ander medicijn dat de haargroei kan stimuleren. Finasteride is een medicijn dat het hormoon DHT stopt met het veroorzaken van haaruitval. Doordat het lichaam minder van dit hormoon aanmaakt, krimpen de haarzakjes ook minder. Hierdoor kan het haar weer groeien op plaatsen waar het eerder was gestopt met groeien. Het werkt vooral goed op de kale plek op de kruin. Vanwege de vele mogelijke bijwerkingen is dit medicijn echter wel alleen op recept verkrijgbaar. Voor dit middel is het dus nodig om eerst goed te overleggen met je huisarts. 

Het implanteren van haar

De bekende haarimplantatie procedure is gegarandeerd wel de meest effectieve manier om de haargroei te herstellen op plaatsen waar deze is verdwenen. Hoewel de kosten hoger zijn en de procedure intensiever is dan het gebruik van medicijnen, heeft de chirurgische procedure nagenoeg geen bijwerkingen. Er worden haarzakjes uit het “donorgebied” (een gezond stukje haar) gehaald en geplaatst in het gebied waar de haarzakjes niet meer goed functioneren. Na de procedure hechten de gezonde haarfollikels zich aan hun nieuwe locatie en is de haargroei binnen 6 tot 12 maanden volledig hersteld. 

Medische specialisatie

Maak altijd een afspraak met een arts om de zorgen over het kaal worden of je onzekerheid over het uitvallen van het haar te bespreken. Je kunt de huisarts raadplegen of bijvoorbeeld een consult aanvragen voor een  haarimplantatie Zantman kliniek. Het is essentieel om deskundig advies in te winnen en alleen met de beste specialisten te werken om de beste resultaten te bereiken en gelukkig en tevreden te zijn met weer een volle haardos. 

 

https://www.zantmankliniek.nl/