Bsone
Image default
Energie

Elektricien nieuwe elektra laten aanleggen

Het kan vervelend zijn als je slechts twee stopcontacten in je slaapkamer hebt en beide verborgen zijn achter meubels. Dat betekent dat je afhankelijk bent van stekkerdozen om je telefoonlader, wekker, lampen, tv, naaimachine en Chromecast aan te sluiten. Als je stopcontacten vol zitten, zijn er een paar slimme en veilige oplossingen die je kunt gebruiken. Apeldoorn elektriciens kunnen extra elektra aanleggen waardoor jij altijd genoeg ruimte hebt om je apparaten mee te kunnen aansluiten. Stopcontacten kunnen een veiligheidsrisico vormen. Een overbelast stopcontact kan een stroomonderbreker doen doorslaan of brand veroorzaken. Let erop hoeveel en welke dingen je in het stopcontact steekt.

Extra stopcontacten in de keuken

In de keuken staan veel elektrische apparaten waardoor het handig is om genoeg stopcontacten te hebben. Bepaal eerst waar de koelkast, de vaatwassers, de oven en het fornuis staan. Vervolgens kan de elektricien bepalen wat de beste plek is voor de stopcontacten om de apparaten aan te sluiten. Houd vervolgens rekening met je kook behoeften om te weten hoeveel stopcontacten u nodig hebt voor de kleinere apparaten. Ga ten slotte na hoeveel apparaten je maximaal tegelijkertijd moet gebruiken. Laat stopcontacten op het aanrecht en rond het kookeiland installeren voor de magnetron, het broodrooster, en een koffiezetapparaat.

Genoeg oplaadpunten in de woonkamer

Tegenwoordig lijkt het wel of iedereen een apparaat heeft dat moet worden opgeladen. De woonkamer is de plek waar je gezin de meeste tijd doorbrengt en gasten ontvangt. In elke hoek van de woonkamer kun je het beste voldoende stopcontacten plaatsen. Plaats extra stopcontacten in het midden van elke muur wanneer dat nodig is. Als je een tv aan de muur wilt hangen, plaats dan een stopcontact achter het scherm om rommelige snoeren te voorkomen. Gezinnen die graag het huis versieren tijdens de kerst, moeten ook beslissen waar de boom komt wanneer ze een stopcontact plaatsen.