Bsone
Image default
Aanbiedingen

Wat is een softshell jas en waarom is dit kledingstuk zo populair?

In verschillende sectoren zijn bedrijven op zoek naar bedrijfskleding voor hun werknemers. Kledingstukken die het meest worden gekocht zijn shirts, werkschoenen, werkbroeken en jassen. Nu zijn er veel verschillende soorten jassen die een bedrijf kan aanschaffen voor haar werknemers, maar welke jas is nu het best? In dit artikel wordt ingegaan op de Softshell jas. Wat is een softshell jas eigenlijk en waarom kopen bedrijven deze soort jas?

Wat is een softshell jas?

Softshell jas is buiten bedrijven om een jas die veel wordt gebruikt door wandelaars. Dit komt omdat deze jas ideaal is voor de wisselende omstandigheden. Zo zorgt de jas er in de hitte voor dat een persoon minder snel zal zweten en beschermd het in de natte omstandigheden doordat het waterdicht is. Deze jas houdt mensen warm en heeft een bescherming laag tegen de wind en de regen. Een ideale jas voor beroepen die zich veel buiten afspelen. U kan dus spreken van het feit dat een softshell jas drie lagen heeft. Waarbij de jas het meest wordt gebruikt voor de wind en de natte omstandigheden.

Voor wie?

Natuurlijk heeft niet iedereen zo’n soort jas nodig. Mensen die op kantoor werken of op een andere plek waar niet veel buiten gedaan hoeft te worden hebben geen speciale softshell werkjas nodig. Deze jassen zijn bedoeld voor de meer actievere beroepen. Hierbij kan u denken aan beroepen als Bouwvakkers, hoveniers en klusjesmannen. Voor deze mensen is het gereedschap belangrijk, maar ook de kleding waarin gewerkt wordt. De jas heeft naast de voordelen voor verschillende weersomstandigheden ook het voordeel dat het makkelijk in gebruik is. De softshell jas geeft veel bewegingsvrijheid door de zachtheid en de rekbaarheid van de stof. Dit is dus uitermate geschikt voor de zware actieve beroepen. Zo heeft een werknemer geen last bij het bukken, opstaan, knielen of andere bewegingsactiviteiten. Een bijkomend voordeel voor mensen die in het verkeer werken is dat er ook softshell jassen te krijgen zijn met reflecterende details. Zo zijn deze mensen goed te zien en dit is dus ook belangrijk voor de veiligheid van uw werknemers. Deze jassen zijn voor elk bedrijf handig want je kunt een Softshell jas bedrukken met het logo van uw bedrijf. Zo kunt u ook nog aan een beetje promotie doen.

Nadelen

Ondanks alle mooie voordelen zitten er ook nadelen aan deze soort jas. Het grootste nadeel is eigenlijk dat deze jas niet bestendig is tegen zware weersomstandigheden. Zo kunt u denken aan hele lage tempraturen, hele hoge tempraturen of een stevige regenbui. Een softshell jas is daar niet helemaal voor bedoeld. Deze jassen zijn meer voor de tussensituaties bedoeld. Wel kunt u ervoor kiezen om naast een softshell jas een trui of hoodie aan te schaffen en er voor te zorgen dat een werknemer meerdere lagen kan dragen voor het uitvoeren van het werk. Een softshell jas kan het hele jaar gedragen worden, maar is dus in de echt koude wintermaanden niet echt geschikt.