Bsone
Image default
Bedrijven

Alles over de functie van een vuilpers

Een goede vuilpers  is een pers die gekoppeld kan worden aan je container waar je afval in doet. Deze pers maakt het vuil zo van dat er vaak wel 2x zoveel in past. Deze machines zorgen er ook voor dat voor bedrijf die het afval recyclen het niet meer zelf hoeven te doen, hierdoor kun je vaak een vergoeding krijgen. Omdat je ervoor zorgt dat je materiaal makkelijk te recyclen is. Je moet er wel voor zorgen dat je dan ook echt je afval scheid. je hebt deze persen in verschillende soorten, zo worden er bij supermarkten vaak papier persen aangeschaft voor het karton.  

De voordelen van een vuilpers

Een vuilpers kan je veel besparen op de afvalkosten die je als bedrijf hebt. Bedrijven betalen maandelijks voor het ophalen en het legen van hun afvalcontainers. Omdat ze vaak veel afval hebben in tegenstelling tot een normaal huishouden. En vuilpers is eigenlijk gewoon een pers die aan je afvalcontainer kan worden gekoppeld en zo je afval samen perst dit zorgt ervoor dat er meer in kan. En benut je zo optimaal de inhoud van een afvalcontainer tot soms wel 50 procent dit zorgt er dus voor dat een bedrijf in plaats van 2 keer per maand maar 1 keer per maand hoeft te komen. Zo bespaar je dus al veel geld op je afval kosten.  

Vuilpers voor meerdere materialen 

Er  zijn heel veel vuil persen in verschillen soorten en maten en merken. Dat verschilt per materiaal waar de pers voor is, en de grote van de container waar die aan gekoppelt moet worden. Zo heb je papier persen voor karton en papier, maar ook persen voor plastic. persen voor restafval de voedsel enzovoort, maar ook voor blik en vaten. Er zijn zelfs peren voor piepschuim omdat dit materiaal heel ver in te drukken is. Kun je er met zo’n pers voor zorgen dat er 3 keer zoveel inpast. En dit scheelt dan weer in de kosten.