Bsone
Image default
Bedrijven

Handige tips voor een veilig elektra netwerk aan huis

Nu bijna alles wat tegenwoordig gebruikt wordt draait op elektra wordt er ook snel gedacht dat stroom helemaal veilig is, helaas is niets minder waar. Stroom kan erg gevaarlijk zijn dus is het belangrijk hier op een goede manier mee om te gaan. Als dit niet wordt gedaan kan er een stroomstoring ontstaan, brand uitbreken of u wordt geëlektrocuteerd. Het is dus belangrijk om te weten hoe u met stroom om moet gaan. lees de tips hieronder hoe u veilig met stroom om kunt gaan.

Goede stopcontacten 

Goede stopcontacten zijn van belang om veilig elektra te hebben. Een goed stopcontact zit niet los en er hoeft ook niet heen en weer worden gegaan met een stopcontact voordat het past. Door het bewegen kunnen er schokjes en vonkjes ontstaan waardoor brand kan ontstaan. Een verlengsnoer vol met stopcontacten is ook niet goed, kijk ook voor verlengsnoeren met een aan en uit knop. Het verlengsnoer kan dan uit zodra u de deur uit bent. 

Schakel de hulp van een elektricien in 

Wanneer u zelf bezig bent met elektra maar u snapt het niet of bent niet zeker van uw zaak moet u niet doorgaan. Schakel op dit soort momenten altijd de hulp van een elektricien in om elektra aan te leggen, dit is niet alleen voor een betere kwaliteit maar hierdoor wordt de veiligheid vooral flink verhoogt. 

Telefoon

Iedereen heeft tegenwoordig een telefoon, de brand door telefoons is de laatste jaren ook erg toegenomen. Haal altijd de oplader van uw telefoon uit het stopcontact indien u deze niet gebruikt. De opladers zijn niet gemaakt om constant in het stopcontact te zitten, na een lange tijd worden ze te heet en kunnen ze brand vatten. Leg ook nooit uw telefoon onder een kussen als u gaat slapen, de laatste jaren heeft dit tot veel gevaarlijke situaties geleden. De telefoons kunnen vlam vatten of ontploffen zelfs.