Bsone
Image default
Bedrijven

Limburg de mooiste provincie van Nederland

Onderin in het zuiden van het land ligt de mooiste provincie van het land. In dit zuidelijke stukje Nederland gekenmerkt door de vele natuurlandschappen en lokale specialiteiten, is er volgens vele weinig aan de hand. Klopt het dat hier weinig gebeurt of is dit onzin? Wij zochten het voor je uit en hieronder kun je lezen hoe het echt in elkaar zit.

De stad Roermond

Roermond ligt in het noorden van Limburg en heeft de laatste jaren vooral internationale bekendheid verkregen door de nabijgelegen outlet. Deze is in trek bij nationale als internationale toeristen.  Er zijn ook een aantal theaters in Roermond te vinden waar jaarlijks enkele grote evenementen worden gehouden. Voor de rest is het best rustig in Roermond en lijkt het dus alsof de stad niet veel last heeft van criminaliteit of inbraken. Schijn bedriegt, want enkele jaren geleden waren hier nog de Hells angels actief die veel handelden in verboden middelen. Tegenwoordig is dit wat minder maar wordt er wel nog veel ingebroken. Een snelle google naar “Slotenmaker in Roermond ” geeft al snel enkele honderden resultaten en dus is het duidelijk dat hier goed geld mee valt te verdienen binnen deze omgeving.

Heerlen de getto van Limburg?

Dit stadje ook wel de getto van Zuid-Limburg genoemd, staat bekend om meerdere dingen. Ten eerste hebben we de armoede, Heerlen wordt al jaren geconfronteerd met de armoede die er te vinden is. Dit betekent echter niet dat heel Heerlen arm is, maar er zijn wel enkele gebieden waar heel veel mensen met uitkeringen of zelfs in bijstand leven. Heerlen heeft nogal een naam als asociale staat vol met uitkeringstrekkers en domme mensen. Dat heeft vooral te maken met de vele tv ploegen die hier meerdere keren zijn langs gegaan en deze mensen hebben geïnterviewd. Is Heerlen dan de getto van Limburg? Nou nee , want Heerlen mag dan misschien wat minder rijke gebieden hebben, het kan niet vergeleken worden met een getto. Er zijn wel gebieden zoals Zeswegen en Heerlerheide waar je beter niet kunt komen. Beide gebieden hebben veel criminaliteit en dus ook veel inbraken. Een Slotenmaker in Heerlen kun je daardoor enorm makkelijk vinden.

Maastricht de hoofdstad van het zuiden

Deze stad is vlak naast de maas gelegen en staat bekend om meerdere dingen. Voorbeelden zijn oude bouwwerken , grote winkels en jaarlijkse concerten van Andre Rieu. In deze stad vindt er echter ook veel criminaliteit plaats want na onderzoek blijkt dat deze stad helemaal niet zo veilig is als in eerste instantie wordt gedacht.. Slotenmakers in Maastricht zijn er in overvloed en dat is dus niet voor niks. Het aantal inbraken is namelijk al jaren toe aan het nemen en daarmee ook het aantal slotenmakers.

De conclusie

De provincie Limburg is dus helemaal niet zo onschuldig als je in eerste oogopslag zou denken. Veel criminele activiteit is in deze steden te vinden, waaronder inbraken. Er zijn hier niet voor niks veel slotenmakers Maastricht te vinden. Is het gevaarlijk om er te wonen? Nee, dat is overdreven over het algemeen kun je gewoon over straat lopen zonder dat je hoeft te vrezen dat er wat ergs gebeurt. Er zijn wel enkele gebieden waar je beter niet kan komen of waar je beter niet kan wonen. Kortom, Limburg heeft net zoals iedere andere Nederlandse provincie te maken met criminaliteit en is dus geen provincie waar niks gebeurd.

https://slotenmakerinmaastricht.nl/