Bsone
Image default
Bedrijven

Waterdieet, gevaarlijk of gevaarlijk effectief?

Wanneer mensen het woord waterdieet horen schrikken ze een beetje. Dat komt doordat er een aantal jaren geleden een nieuwsbericht was over een vrouw uit het verenigd koninkrijk over het volgen van een waterdieet. Deze mevrouw heeft het dieet niet overleefd en is overleden aan een watervergiftiging. Dit nieuwsartikel heeft ervoor gezorgd dat er enkele vooroordelen bestaan over dit soort dieet en je het daardoor beter niet kunt doen. Zijn deze vooroordelen terrecht of betrof dit een uitzonderlijke situatie? In deze blog geven we je antwoord op die vraag. Lees dus snel verder!

Is het gevaarlijk?

Veel dokters en experts zweren erbij dat het drinken van water goed voor je is. Een overmatig gebruik van water wordt daarentegen afgeraden en kun je dus beter niet doen. Daardoor lijkt het misschien dat een water dieet schema in eerste instantie geen goed idee is. Echter, zit dit dieet heel anders in elkaar dan in eerste instantie wordt gedacht. Ten eerste bestaat het dieet niet alleen uit water en ten tweede valt het aantal glazen water per dag enorm mee. De bedoeling van dit dieet is namelijk dat je tijdens en tussen de maaltijden door een glas water neemt in plaats van sap of frisdrank. Laten we zeggen dat je 4 maaltijden per dag hebt. Dat zou dus betekenen dat je ongeveer 8 glazen water per dag neemt, wat gelijk is aan 2 liter. Ofwel de aanbevolen hoeveelheid per dag. In deze hoeveelheden kan het waterdieet dus geen kwaad.

Hoe is mevrouw dan overleden?

Simpel gezegd heeft mevrouw veel te veel water gedronken en zich niet gehouden aan de aanbevolen hoeveelheden. De persoon heeft waarschijnlijk gedacht dat zij sneller zou afvallen door meer water te consumeren dan werd aangegeven per dag. Daarnaast, heeft de persoon een langere tijd niks tot nauwelijks gegeten en alleen op water geleefd, wat zeer onverantwoord is. Kortom, een water dieet kan geen kwaad mits je je houdt aan de aanbevolen hoeveelheid en deze niet overschrijdt. Onthoud ook dat bij een waterdieet je niet alleen af gaat vallen door het water. Je dient hier namelijk ook gezond te eten met weinig caloriën en veel groente en fruit te consumeren. Vettig eten en veel water dirnken zal je dus niet helpen.

https://dieetschema.nl/water-dieet-helpt-bij-afvallen/

Related posts

Yoga bestaat uit meer dan een soort

De beste prijs-kwaliteitverhouding als u een urn of grafsteen gaat kopen

Vergaderlocatie Veenendaal die verwachtingen overtreft