Bsone
Image default
Dienstverlening

Kies voor een geautomatiseerde LCC berekening

Tegenwoordig worden er steeds meer zaken geautomatiseerd, zo ook in de bouwsector. Het maken van een goed ontwerp en het berekenen van alle kosten die bij een bouwproject komen kijken, kan namelijk veel tijd in beslag nemen. Daarnaast ben je vaak afhankelijk van andere partijen en kan de samenwerking hiermee nogal eens moeizaam verlopen. Het automatiseren van bepaalde zaken kan veel tijd besparen waardoor je efficiënter te werk kunt gaan. Een voorbeeld hiervan is het maken van een LCC berekening via de app van Life Cycle Vision. Deze specialist heeft een app ontwikkeld waarbij je in een handomdraai een kostenbegroting kunt maken. Voordat je aan de slag gaat met je bouwproject kun je dus zien welke verwachte kosten er worden gemaakt. Je kunt voor jezelf nagaan wat de mogelijkheden zijn en wat haalbaar is. Klinkt goed toch?

Een duidelijk overzicht van alle verwachte kosten

Met de software van Life Cycle Vision kun je snel en eenvoudig de levensduurkosten van alle gebouw- en gebruikersinstallaties in je bouwplan berekenen. Onder andere de aanschafkosten, energiekosten, sloopkosten en onderhoudskosten worden in de LCC berekening meegenomen. Door deze kosten inzichtelijk te maken, kun je bepaalde beslissingen technisch onderbouwen en eventueel verantwoorden naar collega’s of andere partijen. De app is zeer gebruiksvriendelijk. Je hoeft alleen enkele variabelen in te vullen en de app gaat voor je aan de slag. De tool stelt je in staat om bewuster om te gaan met de kosten die je maakt. Daarnaast kun je hierdoor gemakkelijker voldoen aan de hoge duurzaamheidsambities, nieuwe aanbestedingsvormen en andere uitdagingen in deze sector.

Volg een cursus

Een LCC berekening maken is nog nooit zo makkelijk geweest met de app van Life Cycle Vision. Wil je toch wat meer uitleg over het gebruik van de tool? Dan kun je een cursus volgen waarin je handige tips krijgt en gaat oefenen met de app door middel van een praktijkcase. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn of wil je een proefpakket aanvragen? Neem dan contact op met Life Cycle Vision.

https://www.lifecycle.vision/nl/