Bsone
Image default
Gezondheid

Tips voor de babykamer: Luchtbevochtiger op de slaapkamer

Gefeliciteerd! Er is een kleintje op komst. Het aftellen is begonnen tot je hem of haar in je armen kunt sluiten. Je bent ongetwijfeld al flink bezig met de babyuitzet en de babykamer. Voor jouw kroost is natuurlijk alleen het beste goed genoeg. Gelukkig weten we nu veel meer dan vroeger over wat is het beste voor je kindje. Denk aan het juiste matras, dekentjes en verzorgingsproducten. Waar je waarschijnlijk nog niet over nagedacht hebt, is de luchtkwaliteit van de ruimte waar je baby slaapt. Het is voor ouders goed om na te denken over een luchtbevochtiger voor de slaapkamer van je baby.

Baby’s en luchtkwaliteit

Zeker baby’s hebben baat bij een goede luchtkwaliteit. Ze zijn tenslotte nog teer en gevoelig voor virussen en bacteriën. Aangezien onze huizen tegenwoordig doorgaans zo goed geïsoleerd zijn, is het niet te best gesteld met de luchtvochtigheid van de babykamer. Hierom is een luchtbevochtiger in de slaapkamer vaak aan te bevelen. Woon je in een nieuwbouwhuis? Dan is het meestal niet goed gesteld met de luchtvochtigheid van de ruimtes in het huis.

Hygrometerflu

Wil je weten hoe het met jouw luchtvochtigheid gesteld is en wil je weten of een luchtbevochtiger in de slaapkamer een goede keuze zou zijn, dan is dat te meten met een hygrometer. Het is een soort van thermometer maar dan specifiek voor de luchtvochtigheid van een ruimte.

Het oog wil ook wat

Je bent ervan overtuigd dat een luchtbevochtiger in de slaapkamer van je baby goed is. Dan is het zoeken geblazen naar een luchtbevochtiger die niet uit de toon valt bij de kamer van je baby. Neem hiervoor eens een kijkje op de site van Biowust en neem contact op met hun medewerkers als je vragen hebt. Dit merk biedt niet alleen kwaliteit, maar ook een mooi design dat vaak passend is bij een kinderkamer en babykamer.

https://www.biowust.nl/