Bsone
Image default
Meubels

Waar laat ik mijn spullen in de badkamer?

Bij het inrichten van een badkamer denken veel mensen aan een douche, wastafel, wc of bad. Dit zijn natuurlijk essentiële onderdelen, maar je moet ook ruimte hebben om je spullen op te bergen. Zo gebruik je in de badkamer vaak handdoeken om jezelf af te drogen. Verder moet je ook je tandenborstel, je make up spulletjes en je verzorgingsproducten kwijt. De vraag is waar kan je deze spullen allemaal laten.

Ruimte

Ten eerste is alles afhankelijk van de grootte van je badkamer. Heb je een grote badkamer? Dan kan je natuurlijk makkelijk een kast of een rekje kwijt. Heb je een iets kleinere badkamer? Dan moet je creatief zijn en goed omgaan met de ruimte die je hebt.

Badkamerkasten

Er is een groot aanbod in opbergruimte te krijgen dus kan je de badkamer inrichten met handige kasten. Zo kan je bijvoorbeeld een staande kast kiezen, maar ook een wastafelonderkast of een medicijnkastje. Een wastafelonderkast is ook heel handig om niet te veel van de ruimte in te leveren. Ook kan het handig zijn om een zwevende badkamerkast te kopen. Je krijgt hierdoor niet meer ruimte, maar het geeft wel het gevoel van meer ruimte. Wel moet je oppassen met een badkamerkast kopen. Je wilt natuurlijk wel dat de badkamerkast mooi past bij de rest van de badkamer. Zo zijn er ook sets te krijgen. Bijvoorbeeld een wastafel met onderkast die mooi bij elkaar passen. Ook kan je ervoor kiezen om een spiegelkast aan te schaffen. Zo heb je een spiegel met opbergruimte

Hangen aan de muur

Je kan ervoor kiezen om de douchespullen ook echt in de douche te houden. Zo bestaan er nu ophangrekken voor in de douche. Deze kan je vaak ophangen doormiddel van een zuigsysteem. Naast een ophangrekje kan je ook kiezen om haakjes te plaatsen aan de muur om handdoeken bijvoorbeeld op te hangen. En verder kun je ook planken plaatsen aan de muur. Zo kan je dus ook om de badkamerkasten heen en andere manieren gebruiken om spullen op te bergen.

Wasmand

Een wasmand in de badkamer plaatsen klinkt misschien raar, want dat gaat meer ruimte in beslag nemen. Toch kan het ook voor meer ruimte zorgen. Als je gaat douchen of in bad gaat dan doe je vaak de spullen, bijvoorbeeld sportkleding, uit. Deze slingeren dan rond op de grond, dit kan je dus voorkomen door een wasmand te plaatsen. Is deze wasmand vol dan neem je die weg uit de badkamer. Zo heb je er ook niet veel last van.