Bsone
0

Een percussie workshop te volgen

Een percussieworkshop heb je misschien weleens gedaan, maar deze workshop is uniek! Stilzitten is er niet bij in deze swingende workshop boordevol humor en interactie. De Percussie Workshop nu volgen belooft een opzwepende en onvergetelijke activiteit te worden, waarbij jullie de echte Samba sound onder de knie gaan krijgen. In korte tijd worden de belangrijkste basisprincipes van de Braziliaanse percussie muziek aangeleerd, met als resultaat een verrassende en zinnenprikkelende finale!

Wat is de percussie workshop?

Trommel iedereen maar op voor dit verfrissende en dynamische intermezzo. Deze  percussie workshop is niet te vergelijken met een “standaard” percussieworkshop. Hier krijg je “een maatje meer”. De percussionist neemt je op geheel eigen wijze mee op een muzikale reis. Met z’n allen wordt ter plekke geïmproviseerd en gecreëerd met een ultiem, swingend groepsgevoel als eindresultaat. Tijdens een intensieve mentale trainingsdag is een energizer uitermate geschikt om de deelnemers te vitaliseren. Drummen brengt de hersenhelften in balans en zorgt voor een ontlading van spanning en vermoeidheid. Het doel is dan ook om in een korte tijd op een laagdrempelige wijze de touwen te laten vieren en het groepsgevoel te versterken.

Unieke instrumenten

De instrumenten waar jullie mee gaan werken tijdens de percussie workshop komen allemaal rechtstreeks uit Brazilië en zorgen voor de échte samba sound. In de Percussie Workshop worden muziek en ritme ingezet om de deelnemers te inspireren, te motiveren en te verbinden. Deze inspirerende workshop bevat de elementen luisteren, volgen, ondersteunen en samenwerken. Spelenderwijs worden zintuigen geprikkeld, saamhorigheid aangewakkerd en energie opgewekt. Deze swingende workshop belooft een opzwepende en onvergetelijke activiteit te worden.

Een anders dan anders percussieworkshop

In deze workshop gaan jullie op geheel eigen wijze een samba-ritme aanleren. Er worden diverse instrumenten bespeeld, zoals de surdo (grote trommel), ganzá (shaker), tamborim (kleine handtrommel), agôgô en caixa’s. De workshop start met een korte uitleg van de percussionist, waarin hij vertelt over de oorsprong en het gebruik van deze instrumenten. Vervolgens worden de belangrijkste basisprincipes van de Braziliaanse percussie muziek aangeleerd. Het ritme wordt stap voor stap uitgelegd en opgebouwd, waarbij samenwerken en samenspel essentieel is. Het resultaat is een verrassende en zinnenprikkelende finale!  Na afloop is de geest weer helder en is men ontvankelijker en productiever. Vol nieuwe energie, enthousiasme en inspiratie is men klaar voor het vervolg van de bijeenkomst. De ervaren percussionist weet als geen ander zijn enthousiasme aan de deelnemers over te brengen. Met humor en vrolijke ritmes zorgt hij gegarandeerd voor een feestelijke sfeer. Hierdoor zijn jullie gegarandeerde van een enerverende workshop, waar ongetwijfeld nog langer over nagepraat zal worden.