Bsone
Image default
Verbouwen

Voor iedere ruimte de juiste plafondplaat bestellen

U kunt voor iedere ruimte een plafondplaat bestellen die perfect past bij uw wensen en eisen. Plafondplaten worden gebruikt voor het realiseren van een zogenaamd systeemplafond. De systeemplafonds zien we vooral binnen kantoorgebouwen, maar de laatste jaren zien we ook steeds vaker systeemplafonds in particuliere woningen. Wilt u een plafondplaat bestellen, dan is het belangrijk om te weten dat er in de basis twee varianten te vinden zijn op de markt.

Welke plafondplaat bestellen voor de betreffende ruimte?

Plafondplaten zijn er in diverse varianten. Zo kunt u plafondplaten bestellen in verschillende kleuren, van diverse merken en vanuit meerdere prijsklassen. Wanneer we kijken naar de basis, dan zien we dat er twee varianten zijn die elk unieke kenmerken hebben. Wanneer u een systeemplafond wilt realiseren, dan is het belangrijk om hiervoor gebruik te maken van de juiste plafondplaten. Het effect van beide varianten is namelijk anders. U kiest voor de ene soort wanneer een optimale akoestiek belangrijk is, terwijl u mogelijk liever voor de andere variant kiest wanneer u zo voordelig mogelijk uit wilt zijn. Veel aanbieders, zoals PlafondPlaza B.V., hebben diverse varianten voor u klaarstaan. De specialisten vertellen u graag meer over de twee verschillende soorten plafondplaten.

Een plafondplaat bestellen met hard mineraal

Op de eerste plaats kunt u een plafondplaat bestellen met hard mineraal. Deze plafondplaten zijn in de regel financieel voordeliger dan de platen met zacht mineraal. De overgangsgeluiden worden door deze variant gereduceerd, maar het nagalmen van geluiden wordt niet voorkomen door deze platen met hard mineraal. Hiervoor heeft u plafondplaten met zacht mineraal nodig.

Een plafondplaat bestellen met zacht mineraal

Wanneer u optimaal wilt profiteren van uitstekende akoestische waarden, dan is het beter om te kiezen voor plafondplaten met zacht mineraal. Deze variant wordt het meest toegepast in kantoren, doordat geluiden optimaal worden geabsorbeerd door deze plafondplaten. Zeker in ruimten waarin gewerkt wordt is dit belangrijk, maar het is ook een fijne eigenschap voor in huis.

https://plafondplaza.nl/