Bsone
Image default
Woning en Tuin

Rolgordijnen voor iedere huisstijl

Het aanbod van raamdecoratie is groot, verschillend en bestaat uit eindeloze opties. Voordat je weet welke raamdecoratie je wilt hebben is het handig om eerst even goed onderzoek te doen en uit te zoeken waar je naar op zoek bent. Rolgordijnen zijn al jarenlang één van de meest voorkomende en meest bekende type raamdecoratie. Dit is natuurlijk niet zomaar, de voordelen, kenmerken en eigenschappen spelen hier een grote rol in. Duo rolgordijnen is een type raamdecoratie die met de tijd steeds populairder wordt. In deze blog lees je over de kwaliteiten en voordelen van rolgordijnen en duo rolgordijnen. 

 

Rolgordijnen komen voor in veel woningen en komen in iedere kamer of ruimte tot hun recht. Ze zijn beschikbaar in verschillende transparanties wat zorgt voor een ideale combinatie en veel variatie. Rolgordijnen hebben een warme en tijdloze uitstraling. Ze zijn enorm functioneel en eenvoudig te bedienen doormiddel van een koord. Rolgordijnen zijn ook ideaal voor draai – en kiepramen en voor dakramen. Een velux rolgordijn sluit hier mooi op aan en zorgt ervoor dat je rolgordijn perfect aansluit op het type raam. 

 

Drie verschillende transparanties

Rolgordijnen komen voor in drie verschillende stoffen, een verduisterende, lichtdoorlatende en transparante stof. Hierdoor is er voor ieder interieur en voor iedere ruimte wel een passend rolgordijn. In de slaapkamer komen verduisterende rolgordijnen het meeste voor. Dit is natuurlijk niet zomaar, verduisterende rolgordijnen kunnen een ruimte volledig verduisteren waardoor je kunt genieten van een donkere kamer en goede nachtrust. Naast het verduisteren van een kamer hebben ze ook een isolerende functie. Tussen het raam en rolgordijn is een stilstaande laag lucht die een isolerende werking krijgt. 

Lichtdoorlatende rolgordijnen komen meestal voor in de woonkamer of op kantoor. Het is niet mogelijk om door deze stof heen te kijken waardoor ze ideaal zijn voor je privacy. Je hebt geen last van voorbijgangers die naar binnen proberen te gluren. Wel laten deze genoeg lichtinval door, een perfecte combinatie dus. 

Transparante rolgordijnen zorgen ervoor dat een kamer of ruimte nog groter lijkt. Je kijkt door deze stof heen waardoor je nooit het zicht naar buiten zal verliezen. Transparante rolgordijnen creëren een gezellige en warme sfeer in huis en hebben een chique en luxe uitstraling. 

 

Duo rolgordijnen voor nog meer variatie

Een duorolgordijn bestaat uit een afwisseling tussen donkere en lichtere stofstroken die elkaar overlappen. Hierdoor krijg je nog meer speling in je privacy en lichtinval. Duo rolgordijnen brengen leven en speling in een ruimte. Ze worden ook wel roljaloezie, zebra gordijn of multishade genoemd. Duo rolgordijnen voegen echt wat toe aan je interieur, ze zijn eenvoudig schoon te houden door deze af en toe even af te nemen met een vochtige doek of plumeau.