Bsone
Image default
Woningen

7 tips voor baden in de badkamer

appartement te koop

Meer licht in huis zorgt direct voor een groter gevoel van ruimte. Daarom zijn voor potentiële kopers, wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe woning, de lichtpuntjes op de lijst hoog. Maar hoe zorg je voor meer verlichting in huis? We geven je 7 tips die zelfs in de donkerste kamer meteen oplichten!

Tip 1: Kies voor lichtgekleurde verf

Voor de hand liggend, maar belangrijk. De lichtgekleurde verf op de muren kan je ruimte opfleuren. Daarom zijn witte of zachte schaduwen de verstandigste keuze.

Tip 2: Vermijd donkere meubels

Uw meubels spelen een belangrijke rol in de frisse en lichte interieurdecoratie. Als u al donkere meubels heeft, overweeg dan om deze op te knappen. Schuren en een nieuwe laag verf of vernis aanbrengen heeft een groot verschil gemaakt. U kunt ook de bekleding veranderen.

Tip 3: Spiegeleffect

De spiegel reflecteert licht en verspreidt het door het hele huis. Zet ze op de juiste plek en laat ze optimaal werken. Je ruimte wordt plotseling helderder en helderder. Geen natuurlijk licht in de kamer? Ook kun je het licht van de lamp weerkaatsen.

Tip 4: Vervang dikke gordijnen

Gordijnstoffen die te zwaar zijn, laten geen licht door, dus lichtere gordijnen zijn een betere keuze. Dunne stoffen zoals vlas zijn zeer geschikt om licht door te laten.

Tip 5: Glazen deuren

Glazen deuren of schuifwanden laten licht van de ene kamer naar de andere. Zo geniet je ook van plekken waar geen natuurlijk licht binnenkomt.

Tip 6: De juiste verlichting kan wonderen brengen

Uiteraard is ook voldoende verlichting vereist. Vooral moet de donkerste hoek van de kamer markeren. Indirecte verlichting kan voor betere resultaten zorgen.

Tip 7: Vergeet de vloer niet

Lichtgordijnen, meubels en muren zijn essentieel, maar als de vloer donker is, is het bijna nutteloos. Kies daarom voor lichtgekleurde tegels of hout. Heeft u donkere houten vloeren? U kunt schuren en schilderen!

huis te koop immoweb

https://be.propenda.com