Bsone
Image default
Woningen

Luiken op maat voor complete duisternis

Als gordijnen niet precies de uitstraling geven aan je huis waar je naar op zoek was, kunnen luiken op maat ook een mooie uitkomst zijn. Luiken op maat geven direct een mooie, rustieke uitstraling aan je huis, wat dan direct op een heel andere manier overkomt voor diegenen die op bezoek zijn of zelfs ook maar even langslopen.

Waarom luiken?

Sommige mensen hechten zich erg aan de huiselijke, rustieke uitstraling van luiken op maat voor de ramen van een huis. Luiken op maat zijn daarom ook een veel gewilde keuzen voor mensen die graag een uniek design aan hun huis geven. Het is een mooie en gemakkelijke manier om meteen een hele huiselijke, gezellige uitstraling aan je huis te geven, of juist een hele strakke moderne uitstraling afhankelijk van het soort huis waarop de luiken komen te staan en wat er uiteindelijk met de luiken (en de daar achter staande ramen) gedaan wordt qua kleur, vorm, en met allerlei andere designelementen. Dit alles kan ervoor zorgen dat geen twee huizen met luiken precies op elkaar lijken, want iedereen heeft een ander beeld in zijn hoofd qua waar hun huis precies op moet gaan lijken.

Patronen

Luiken worden per traditie in allerlei verschillende kleuren en patronen geverfd. Als je zelf liever voor die rustieke, natuurlijke uitstraling gaat laat je het hout natuurlijk onbewerkt, een beetje gepolijst misschien of met een neutraal lakje, maar dat alles daargelaten is een onbewerkt houten luik natuurlijk ook heel mooi. Wel is het mogelijk om aan jouw luiken op maat allerlei leuke verfbeurten te geven of er zelfs een patroon op te schilderen. Dit kan een heel precies geometrisch patroon zijn met behulp van tape en linialen, noem maar op, maar je zou ook uit je dak (uit je luik?) kunnen gaan met allerlei verschillende kleuren en technieken op jouw luiken op maat.