Bsone
Image default
Zorg

Eerste keer fysiotherapie in Nijmegen?

Voordat de behandelingen kunnen starten zal er eerst een onderzoek gedaan worden naar de klachten. Vaak zullen mensen komen met pijnklachten, stijve spieren of bepaalde aandoeningen waardoor bewegen vaak moeizaam en pijnlijk is. Geef zelf even goed aan waar de pijn zich bevindt zodat de fysiotherapeut je goed genoeg kan helpen. Denk er ook over na hoelang er al last is en of het op sommige momenten verergerd of verminderd. Vervolgens zal de oorzaak achterhaald worden van de klachten. Meestal zijn er meerdere behandelingen fysiotherapie nodig. De praktijk bevindt zich in Nijmegen en je kunt gemakkelijk een afspraak maken. Tegenwoordig heb je zelfs meestal geen verwijsbrief van de huisarts nodig voor professionele  fysiotherapie in Nijmegen. Daarnaast worden een aantal behandelingen meestal vergoedt vanuit de basisverzekering of meerdere vanuit de aanvullende verzekering.

Ook andere behandelingen dan fysiotherapie mogelijk in Nijmegen

Naast fysiotherapie kun je in Nijmegen ook bijvoorbeeld kiezen voor dry needling, manuele therapie of de behandelmethode medical taping concept. Bij dat laatste wordt er gebruik gemaakt van elastisch tape. Er zal betere doorbloeding en lymfecirculatie zijn. Hierdoor kunnen spieren herstellen en kun je nog steeds blijven bewegen en/of sporten. Het kan ingezet worden bij blessures, vochtophoping, overbelasting en zelfs bij hoofdpijnklachten. Bij het intakegesprek zullen verschillende behandelmethoden besproken worden wat bij de klachten past.

Tips bij fysiotherapie in Nijmegen

Zorg er dus voor dat je goed voorbereid bent op de vragen die gesteld gaan worden bij de intake. Zo kunnen klachten goed in kaart gebracht worden en zal er een goed behandelplan gestart kunnen worden. Neem eventueel een eigen handdoek mee voor de fitnesapparaten en de behandeltafel. Denk er ook aan om goed ondergoed te dragen. Dus iets wat goed ondersteunt en niet doorschijnt. Je zult namelijk regelmatig wat kleren uit moeten trekken en dan is een doorschijnend setje misschien niet zo comfortabel.