Bsone
Image default
ZZP

Hoe ICT in de zorg steeds belangrijker wordt

Grotere rol van ICT in de zorg

De rol van Informatie en Communicatie Technologie (ICT) in de zorg is steeds vaker van belang voor het kunnen garanderen van goede zorg. ICT dient ter ondersteuning om processen binnen zorgorganisaties soepeler en efficiënter te laten verlopen. We zien dat dit vooral belangrijk is bij chronische zorg, waarbij meerdere zorgaanbieders betrokken zijn en het dus belangrijk is dat elke partij op de hoogte is van de juiste en meest actuele patiëntengegevens. Goede ICT in de zorg biedt de juiste flexibiliteit en draagt bij aan aan het veiliger en efficiënter inrichten van de zorg.

Steeds meer smart e-care bij particulieren

Slimme zorg vindt ook steeds meer de weg naar de consument. Simpele applicaties als stappentellers en slaapritme apps die je slaap monitoren zijn inmiddels standaard geïntegreerd in iedere smartphone. Allemaal ter bevordering van je eigen gezondheid. Het biedt ook een oplossing voor patiënten om zelf aan de slag te gaan met het monitoren van hun eigen gezondheid en dat is een mooie ontwikkeling. Andere voorbeelden zijn bijvoorbeeld GGZ-online therapie, videoconference voor zorgverleners onderling en het bieden van zorg op afstand via beeldbellen. Een ander tak van sport waar veel ICT in terugkomt is voor het gebruik van sensoren in thuissituaties in de vorm van slimme domotica.

Het mag duidelijk zijn dat digitale zorg een steeds meer en vaker belangrijk onderdeel zal zijn binnen de zorg. Bij Vcare zijn we ons hier al langer bewust van en werken we daarom al jarenlang aan slimme communicatie oplossingen voor de zorg die bijdragen aan slimmer en efficiënter werken voor zorgprofessionals. Inmiddels hebben we tientallen applicaties ontwikkeld die een naadloze integratie bieden met de grootste zorg informatie systemen in Nederland. Op deze manier kunnen wij de mogelijkheid bieden dat patiëntengegevens altijd bij de hand zijn in een veilige cloudomgeving zodra een telefoon gesprek plaatsvindt tussen zorgverlener en patiënt.

Nieuwe medische innovaties gaan snel

Digitalisering van de zorg gaat steeds sneller. Dankzij nieuwe technologische innovaties en ontwikkelingen is het ook meer mogelijk om medische controles en het verlenen van zorg ook daadwerkelijk digitaal kan. Hierbij vormt IoT ( internet of things ) een belangrijk onderdeel van de transitie waarbij de smartphone of tablet de basis vormt voor de technologische ontwikkelingen. Waarom? Omdat dit inmiddels gemeengoed is bij iedereen en zowel oud als jong het gebruik van een smartphone goed beheersen. Bij Vcare kunnen wij e-consulten bieden via een link die gestuurd kan worden via sms of e-mail en geopend kan worden op iedere apparaat voor enkelzijdig of tweezijdig bellen.

Office 365 integratie voor meer tijdswinst

Integratie staat centraal bij het Vcare communicatieplatform. Alle applicaties van Vcare werken in de cloud en vanuit één omgeving, geïntegreerd met de telefonie. Door te werken aan integratie oplossingen met andere informatiesystemen kunnen méér mensen gebruik maken van ons systeem. Vanaf heden bieden wij daarom ook de nieuwe integratie via een single sign-on koppeling met Microsoft 365!

Dit betekent dat met één klik op de knop ook ingelogd kan worden in het Vcare klantportaal PIM, zonder gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw in te voeren. Hiermee besparen we extra inloggegevens en voorkomt dit onnodig lange inlogprocedures. Vcare beschikt over een eigen IT-afdeling die continu bezig met het ontwikkelen nieuwe applicaties en integraties op basis van innovatief denken én terugkoppeling van onze gebruikers. Onze IT afdeling krijgt altijd de tijd voor andere essentiële bedrijfsautomatisering, innovatie en ondersteuning.

 

De opkomst van e-health – Doe het samen met Vcare

Meer zorg vraagt om slimmer denken en out-of-the-box denken. Bij Vcare stimuleren we onze medewerkers om het verder digitaliseren en automatiseren van administratieve processen te vereenvoudigen zodat iedereen er gebruik van kan maken.

Gelukkig maar, want Volgens de jaarlijkse e-health monitor van Nictiz en het Nivel voelen zorgverleners steeds meer een de noodzaak om over te stappen op e-health. Meer weten eHealth en ICT in de zorg ? Neem dan contact op met Vcare via 088-4800900.

https://www.vcareconnect.nl/