Bsone
Image default
Aanbiedingen

Biedt u mantelzorg in Tilburg, maar kunt u zelf ook wat ondersteuning gebruiken?

Bent u mantelzorger in regio Tilburg en vindt u het soms lastig om uw werk- en privéleven én de mantelzorg met elkaar te combineren? Dan is het belangrijk om te weten dat u als mantelzorger ondersteund kunt worden. U staat er niet alleen voor en kunt uw grens maar beter aangeven. Dit voorkomt dat u in een burn-out terecht komt of dat u de zorg voor uw naaste niet meer op u kunt nemen. Ontdek welke zorgtaken vallen onder mantelzorg in Tilburg vallen en wat een zorgverlener zoals de professional van Mantelzorgmakelaar Reeshof voor u kan betekenen.

Welke zorgtaken vallen onder mantelzorg in Tilburg?

Mantelzorg in de omgeving van Tilburg biedt u als mantelzorger de mogelijkheid om ondersteund te worden. Wanneer u mantelzorg in Tilburg verleent, is het belangrijk om uw werk- en privébalans zo gezond mogelijk te houden. U bent een mantelzorger als u structureel meer dan acht uur per week in het zorgen voor een naaste steekt. De (zorg)taken die u uitvoert kunnen zowel uit fysieke, mentale als administratieve zorg en taken bestaan. Het gaat erom dat u de naaste in nood bijstaat zodat hij of zij minder zorg van zorginstanties nodig heeft. Daarnaast is het natuurlijk altijd fijner om zorg te ontvangen van bekenden, dan van onbekenden.

Wat kan een zorgverlener voor een mantelzorger betekenen?

Doet u aan mantelzorg in Tilburg en merkt u dat u best wat ondersteuning zou kunnen gebruiken? Dan zou u dit bij een wijkverpleegkundige, mantelzorgconsulent, praktijkondersteuner of een medewerker van een welzijnsorganisatie kunnen vragen. Het is belangrijk om als mantelzorger niet overbelast te raken. Hier heeft uzelf, uw gezin en uw naaste die u verzorgt niets aan. Trek dus op tijd aan de bel en benader personen die mantelzorg in Tilburg coördineren. Een professional die u bij uw (zorg)taken kan ondersteunen is Mantelzorgmakelaar Reeshof. Deze professional kan bepaalde taken van u overnemen en ook in vakantieperiodes bijspringen door zorg te verlenen.