Bsone
Image default
Bedrijven

De grote opruiming

Als je gaat verhuizen of eens in de zoveel jaren (vooral bij klussende mannen) dan is het wel eens tijd voor een grote opruiming. Dit lijkt misschien een overweldigende taak maar het is juist heel prettig als deze taak erop zit, je zult je letterlijk lichter voelen! Om deze taak iets gemakkelijker te maken hebben we structuur nodig. In deze blog gaan we je op weg helpen met het opruimen van je huis.

Waar ga je beginnen?

Een goede plek om te beginnen met je grote opruiming is op de zolder, in de kelder, het tuinhuis of de garage. Dit zijn namelijk allemaal plekken waar je spullen neerzet die je waarschijnlijk nooit meer gaat zien of helemaal vergeten bent dat je ze hebt, dit kan ervoor zorgen dat je al een heleboel spullen kunt wegdoen.

Hoe ga je te werk?

Door in iedere ruimte hetzelfde te werk te gaan krijg je structuur en op een gegeven moment ook regelmaat in je werk, dit zal er zeker voor zorgen dat je een stuk sneller werkt en niets over het hoofd ziet.

Werk altijd van links naar rechts en van boven naar onder. Als de garage het punt is waar jij start dan begin je links vooraan in de hoek. Neem alles eruit en maak stapels in de buurt van de garage, één stapel met spullen die je nog wilt bewaren, één stapel met spullen die naar het milieupark kunnen, één stapel met oud ijzer zoals een accu, et cetera. Om afstand te kunnen nemen van spullen is het belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen zoals, heb je het de afgelopen 3 jaar gebruikt? Heb je dit nodig?

IJzerboer Geleen en milieupark

Verdeel de gehele inhoud van deze ruimte onder deze stapels. Zet het oud ijzer klaar voor ijzerboer Geleen en breng je spullen naar het milieupark zodra je een kar of auto vol aan spullen hebt, zo is het snel weg. De spullen dat je gaat houden kun je gelijk weer netjes opruimen, nadat je de ruimte even goed hebt schoongemaakt natuurlijk.

https://mentenmetaal.nl/accu-recycling/