Bsone
Image default
Bedrijven

Bevrijdingsdag

In het verleden is natuurlijk iets verschrikkelijks gebeurt; de tweede wereldoorlog. In de periode tussen 1940 en 1945 was Nederland bezet door de Duitsers. Zij bepaalde de regels en waren de baas over alle bewoners van Nederland. Tijdens deze periode zaten de Nederlanders niet stil; er werd gestaakt, mensen gingen in verzet en uiteindelijk met man en macht ervoor gezorgd dat ons land werd bevrijd in 5 mei 1945, deze datum werd toen Bevrijdingsdag genoemd.

 

Feestdag

Er zijn veel feestdagen in Nederland, waaronder bevrijdingsdag. Tijdens deze dag vieren de Nederlanders dat Nederland bevrijd werd van de Duitsers. Alle vlaggen hangen op 4 mei, tijdens de dodenherdenking, halfstok. Op 5 mei worden de vlaggen allemaal tot de top gehesen. Tijdens deze dag worden er tegenwoordig veel festivals georganiseerd voor de jeugd, in elke stad is er wel een festival georganiseerd. Op 4 mei is het wel de bedoeling dat heel ons land 2 minuten stil is, deze 2 minuten zijn bedoeld om de doden te herdenken en stil te staan bij de gebeurtenis. Op dit moment staan alle tv-zenders ook uit en wordt er geen radio uitgezonden. Gelukkig doen veel mensen nog mee aan deze traditie die zeker lang in stand moet gaan blijven. Het is namelijk erg belangrijk dat elke generatie stil staat bij deze verschrikkelijke periode.

 

Vlag ophangen polyester vlaggenmast 7 meter

In ons land wordt er op verschillende dagen de vlag uitgehangen; koningsdag, Bevrijdingsdag, dodenherdenking en als iemand geslaagd is. Deze vlaggen zijn heel erg zwaar, het is dus erg belangrijk dat je goed materiaal inkoopt. Je kan een polyester vlaggenmast 7 meter kopen. Dit is een vlaggenmast die erg stevig is om aan huis vast te maken. Het is mooi dat Nederland op deze dagen tijd vrijmaakt om aan leuke maar ook aan mindere leuke dingen te denken.

 

 

https://deriemasten.nl/polyester-vlaggenmasten/