Bsone
Image default
Bedrijven

Een bedrijfsruimte in Rotterdam nodig, let op de volgende zaken

Ben je opzoek naar een bedrijfsruimte waar je goed en productief aan de slag kunt gaan samen met je werknemers? Misschien wil je het bedrijf uitbreiden en meer werknemers aannemen en dat kan natuurlijk zorgen voor het nodig hebben van een grotere bedrijfsruimte. Zoek bijvoorbeeld op bedrijfsruimte Rotterdam, Rotterdam is een grote stad met veel bedrijfsruimte aanbod. Er staan veel gebouwen die kantoorruimtes of hele panden verhuren en dat maakt het wat makkelijker om een keuze te maken. Voordat je een pand gaat huren kun je aan een paar dingen denken die je kunt doen. Hieronder schrijf ik een paar stappen onder elkaar. 

6 stappen voor het vinden van een bedrijfsruimte 

Stap 1: Je wilt je bedrijf natuurlijk zo centraal mogelijk hebben liggen, of op een plek waar het opvalt zodat je misschien nieuwe interesses opwekt. Bedenk wat een ideale locatie zal zijn voor jouw bedrijf, wat vind je belangrijk. 

Stap 2: Heb je een locatie in gedachte? Goed, nu kun je op zoek gaan naar het aanbod in die regio. Bij het zoeken is het belangrijk dat je goed weet hoe groot de ruimte moet zijn, reken per werknemer ongeveer 15-25 vierkante meter. 

Stap 3: Bedenk hoe je het financieel gezien gaat berekenen, betalen en denk bijvoorbeeld aan je groei. Je kunt bij de bank ook een zakelijke hypotheek aanvragen. 

Stap 4: Je kunt voor het vinden van een perfecte bedrijfsruimte ook een makelaar inhuren, daar kun je al je wensen neerleggen en zei gaan dan opzoek voor jou en tegelijkertijd een bod uitbrengen of een huurcontract opvragen.

Stap 5: Bij het huren of kopen van een pand is het belangrijk dat je goed naar de energielabels en bestemmingsplannen gaat kijken. Vanaf 2023 is er een nieuwe regel dat alle kantoorpanden een energielabel C nodig hebben. Is dit dan niet het geval dan is het pand geen kantoor meer.

Stap 6: Kijk goed naar de prijzen en vergelijk deze, zo kun je goed onderhandelen en weet je dat je een goede prijs betaald.