Bsone
Image default
Bedrijven

Elektricien Haarlem helpt je bij het plaatsen van een perilex systeem in de keuken

Als jij wilt gaan koken op inductie in je keuken, dan kan dat alleen worden gedaan als je een perilex systeem in de keuken hebt aangesloten. Het systeem zorgt ervoor dat de inductiekookplaat genoeg stroom ontvangt om goed te kunnen werken. Als je op inductie wilt koken is het noodzakelijk dat het systeem aanwezig is. Als je het niet hebt kan het apparaat namelijk niet gebruikt worden. Je kan de inductiekookplaat niet aansluiten op andere stroombronnen. Het is belangrijk dat het wordt aangesloten door iemand die er verstand van heeft. De monteurs van Elektricien Haarlem kunnen jou hiermee helpen.

Wat moet er gedaan worden voor een perilex aansluiting?

Als perilex wordt aangebracht, dan wordt er vaak gebruik gemaakt van een 3 fase aansluiting, een wandcontactdoos en een speciale stekker. In een woning wordt de stroomsterkte 16a het vaakst gebruikt voor het systeem. Voordat de elektriciens aan het werk gaan wordt alles spanningsvrij gemaakt. Zo kan er veilig gewerkt worden. Naast het spanningsvrij maken van de stroom moeten de monteurs ook nog andere taken doen voordat ze aan de slag kunnen gaan. U hoeft u daar geen zorgen over te maken. De monteurs zullen dit voor u uitvoeren. Als alles is geregeld kunnen de monteurs het systeem voor u installeren.

Is een perilex systeem veilig?

Het perilex systeem zorgt ervoor dat jouw inductiekookplaat genoeg stroom ontvangt, maar dat is niet het enigste waar het systeem goed voor is. Het systeem zorgt er ook voor dat dat je meterkast veiliger is. De aansluiting zorgt er namelijk ook voor dat er geen overbelasting in de meterkast ontstaat. Dit is een groot voordeel. Overbelasting is namelijk heel vervelend en nadelig. Van overbelasting kan kortsluiting ontstaan. Als je kortsluiting krijgt kan je geen gebruik meer maken van je stroom. Het perilex systeem is daarom heel erg goed om te hebben.