Bsone
Image default
Bedrijven

Kom snel van je kalknagel af

Als je denkt aan kalknagels dan denk je niet aan iets waarvan je zou denken”Oh dat ziet er lekker uit!” integendeel, kalknagels zijn vies en smerig en worden meestal geassocieerd met slechte hygiëne. Dit is echter klinklare onzin want zelfs met goede hygiëne kun je nog steeds last krijgen van een kalk- of schimmelnagel. In deze blog gaan we vooroordelen van kalknagels verder uitleggen en aangeven of deze wel of niet kloppen. Ook geven we je tips om ze te behandelen  of te voorkomen.

Kalknagels zijn alleen bij oudere mensen aanwezig

Over het algemeen hebben ouderen minder weerstand en zijn ze daardoor vatbaarder voor bacteriën en ziektes. Daarm zeggen veel mensen dat alleen ouderen last hebben van kalknagels. Dit klopt niet, want ook veel jongeren kunnen te maken krijgen met een kalk- of schimmelnagel. Deze infectie kan uit het niets beginnen en je kunt het bijna niet tegen gaan. Het enige wat je kan doen is op een effectieve manier de behandeling uitvoeren zodat je voeten weer een stuk schoner worden. Kortom, jongeren zijn net zoals ouderen vatbaar voor een kalknagel en hebben evenveel kans om het op te lopen

Kalknagels zijn genetisch aangelegd

Dit klopt ook niet. Kalknagels kunnen letterlijk uit het niets komen en je kunt er weinig tot niets aan doen. Het wordt veroorzaakt door een bacterie en deze kan gemakkelijk in je schoenen of sokken komen. Daardoor is een kalknagel niet genetisch aangelegd en klopt dit dus niet.

Behandel kalknagels effectief

Er zijn verschillende sites die beweren dat kalknagels kunnen worden behandeld door gebruik te maken van azijn. Hoewel azijn zeker voordelig kan zijn voor kalknagels, is het niet een enige oplossing om het probleem te verminderen. Daarvoor is het net iets te zwak en kan het dus niet hard genoeg werken. Ook kan azijn niet onder de nagel gaan waar meestal de schimmel zit die de kalknagel veroorzaakt. Kalknagel behandelen kun je daardoor beter doen door gebruik te maken van een bewezen effectief middel.

https://kalknagelbehandelen.nl/