Bsone
0

Start u een bouwproject? Zorg dan eerst voor een schone grond verklaring!

Bent u van plan om uw kantoorpand uit te breiden? Heeft u een mooi stuk grond gevonden voor een woning? Of wilt u een compleet nieuw bedrijfspand bouwen? Dan is het van belang dat u nagaat of de grond niet verontreinigd is. Aan het begin van de vorige eeuw waren er nog amper milieuregels. Stoffen, materialen en voorwerpen werden overal gedumpt met als gevolg: bodemverontreiniging. Als u grond koopt om een bedrijfspand of woning te bouwen, kan het voorkomen dat de grond onderzocht en gesaneerd moet worden. Zo weet u zeker dat de gezondheid en veiligheid van mensen niet in gevaar komt.

Schone grond verklaring is voor zowel particulieren als bedrijven

Doordat er vroeger nog geen doordachte wet- en regelgeving was op het gebied van bodemverontreiniging, kan het zijn dat de grond van uw bouwproject vervuild is. Daarom doen zowel particulieren als bedrijven er goed aan om via Hattink Advies B.V. een schone grond verklaring te verkrijgen. Dan weet u precies waar u aan toe bent en of er actie ondernomen moet worden om de bodem te reinigen. Met een schone grond verklaring start u zonder zorgen aan uw bouw project, zonder dat u later ontdekt dat de grond door bijvoorbeeld een voormalige fabriek vervuild is.

Een specialist helpt u aan een schone grond verklaring

Een specialist als Hattink Advies H.V. helpt u met verschillende zaken om te beoordelen of de bouwgrond schoon is. Zij beoordelen of een vervolgonderzoek en eventuele bodemsanering nodig is. Zij zorgen voor een goede aanpak en adviseren u vervolgens over de eventuele vervolgstappen. Met het advies van een specialist weet u of u een extern bedrijf dient in te schakelen voor het reinigen van de bodem of dat het allemaal in orde is. Neem gerust eens contact op met Hattink Advies B.V. om de mogelijkheden te bespreken.