Bsone
Image default
Zakelijke dienstverlening

Is een bedrijfsautoverzekering verplicht in Nederland?

Een bedrijfsautoverzekering is ook verplicht in Nederland. Er bestaan drie soorten bedrijfsautoverzekeringen:

  • WA verzekering
  • WA beperkt casco
  • WA volledig casco of all risk

De eerst is wettelijk verplicht in Nederland, dus elke bedrijfsauto moet minimaal die verzekering hebben. Het vergoed schade aan voertuigen van de tegenpartij, als u aansprakelijk bent voor de schade. De tweede verzekerd ook schade aan uw eigen voertuig, inclusief brand, stormschade, diefstel enzovoorts. De laatste verzekerd ook alle van buiten komende onheilen, inclusief schade aan uw voertuig als u door uw eigen schuld betrokken bent bij een ongeval. In geen van de gevallen zijn slijtage en eigen gebreken inbegrepen.

Wanneer heb ik een bedrijfsautoverzekering nodig?

Dit is een zakelijke verzekering voor het voertuig dat u gebruikt voor zakelijke doeleinden. Nu mag u ook met uw privéauto zakelijke ritten maken en de kilometers fiscaal verrekenen. Dit mag echter niet altijd. Als u producten bezorgd, mag het bijvoorbeeld niet. Is uw auto onderdeel van het vermogen van uw onderneming? Neem dan een bedrijfsautoverzekering af.

Ook keuze uit aanvullende verzekeringen

U kunt ook kiezen uit verschillende aanvullende verzekeringen, net zoals dat bij de normale autoverzekering geldt. Vaak wordt er gekozen voor de ongevallen-inzittendenverzekering en de schade-inzittendenverzekering. Maar dit ligt ook geheel aan uw bedrijfsvoering en waar u uw bedrijfsauto voor gebruikt. Vervoert u spullen in uw auto? Denk hierbij ook aan uw laptop of juist producten van een koerier. Dan is het aan te raden om een eigen vervoer verzekering af te sluiten. In geval van diefstal worden deze spullen dan ook verzekerd.

Profiteer van extra’s bij het afsluiten

Als u een bedrijfsautoverzekering afsluit bij Poliscounter dan profiteert u ook meteen van unieke extra’s. Zij bieden namelijk een no-claim korting aan tot wel 80% (vraag altijd wel naar de voorwaarden) en een voordelige eigen vervoer verzekering. Ook deze bedrijfsautoverzekering is voor jonge bestuurders geschikt bij Poliscounter. Daarbij heeft u binnen 5 minuten een voorlopige dekking per e-mail. U kunt dus meteen met een gerust hart de weg op.