Bsone
Image default
Bedrijven

Yoga bestaat uit meer dan een soort

Een van de bekendere ontspanningstechnieken onder het grote publiek is yoga. Al jaren zorgen talloze yoga studio’s wereldwijd voor meer rust op zowel mentaal als fysiek gebied. Het kan ook uitkomst bieden tijdens stressvolle periodes en helpen met ontspannen tijdens deze periodes. Het is dus een sport en techniek wat heel veel mensen kan helpen en de afgelopen jaren geholpen heeft. Deze blog gaat hier verder over en hier gaan wij 3 soorten yoga uitleggen en geven aan wat ze inhouden.

Easy flow yoga

Deze rustigere variant van Ashtanga yoga, staat centraal waar houdingen vloeiend in elkaar overgaan. Deze vorm van yoga staat bekend om de zachte en vrijere benadering van houdingen. De houdingen zijn met elkaar verbonden door adem en beweging. Bij deze vorm beweeg je langzaam van de ene houding naar de andere en dit zorgt voor het ontstaan van een flow.

Hatha yoga

Bij het uitoefenen van deze yoga staat de beheersing van lichaam en ademhaling centraal. De naam “Hatha” is opgebouwd uit zon (ha) en maan (tha) in sanskriet. Het woord zon staat voor actie en het woord maan staat voor verinnerlijking. Bij hatha komen tegenovergestelde energieen samen door concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen en hier bewustzijn van te bereiken. Houdingen in deze vorm worden meer los van elkaar ervaren, wat zorgt voor een prettige afwisseling van ontspanning en inspanning.

Yoga Nidra

Bij deze bijzondere vorm van yoga lig je in een langdurige ontspanning en daarbij leer je de diepere lagen van je lichaam en geest, hoofd en hart ontspannen. Dit maakt het mogelijk om onbewuste patronen en samkara’s te verwerken en los te laten.

 

Een yoga weekend

Een yoga weekend maakt het mogelijk om  deze vormen van yoga uit te voeren en waarin je kunt ontdekken welke vorm het beste bij je past en het meeste resultaat heeft.

https://yogageleen.nl/yoga-sittard/