Bsone
Image default
Dienstverlening

Vloerisolatie voor particulieren

Wilt u uw woning verduurzamen, dan is vloerisolatie één van de vele mogelijkheden. Is de vloer niet afdoende geïsoleerd, dan kan vocht en koude lucht naar boven trekken, waardoor de warmte binnenshuis verloren gaat. Dit levert u onnodig hoge stookkosten op. Reden te meer voor veel mensen om te investeren in de isolatie van hun woning. Van de Bunt Isolatietechniek B.V. is als bedrijf bekend met diverse vormen van isolatie, waaronder de isolatie van de vloer. Dit is met name een interessante optie voor huizen die voorafgaand aan de jaren ’80 zijn gebouwd.

Materialen en mogelijkheden voor vloerisolatie

Een isolatiebedrijf kan gebruikmaken van diverse materialen die zorgen voor de isolatiewaarde. De meest bekende voorbeelden zijn PUR, EPS en isolatiefolie, maar er is nog veel meer mogelijk. De keuze voor het materiaal is overigens ook afhankelijk van het type woning en de situatie onder de vloer. De kruipruimte bepaalt of het isolatiemateriaal onder of boven de vloer wordt geplaatst. Moet dit boven de vloer worden geplaatst, dan kiezen veel mensen voor isolatie in combinatie met vloerverwarming. Isolatie aan de onderzijde van de vloer is echter technisch eenvoudiger te realiseren voor isolatiebedrijven. De kosten voor het aanbrengen van vloerisolatie kunnen variëren op basis van de materiaalkeuze en installatiemethode waarvoor u als particulier kiest, alsmede ook het type woning. Heeft u hier zelf ideeën over, deel ze dan met een isolatiebedrijf.

Het rendement van isolatie

Dankzij vloerisolatie kunt u al gauw rond de 150 euro per jaar besparen op uw energiekosten. Dat betekent dat gemiddeld genomen de terugverdientijd van deze vorm van isolatie 7 tot 8 jaar duurt. De duurzame investering heeft echter nog een belangrijker voordeel, en dat is het onmiddellijke comfort dat u binnenshuis creëert. Dat u tot slot ook nog iets goed doet voor het milieu is helemaal mooi meegenomen. Wilt u ook vloerisolatie laten aanbrengen? Schakel dan een professioneel isolatiebedrijf in; deze beschikken over de juiste materialen voor duurzaam comfort.