Bsone
Image default
Banen en opleidingen

Waarom een traineeship overheid?

Een traineeship overheid volgen en in de publieke sector werken is een interessante keuze voor degenen met een grote maatschappelijke betrokkenheid. De overheid is namelijk aan constante verandering onderhevig en daarom zijn overheidsorganisaties continu op zoek naar nieuwe professionals. Toch kan de arbeidsmarkt overweldigend zijn als u recentelijk afgestudeerd bent en maar net komt kijken op de werkvloer. Een traineeship overheid kan u in dit geval helpen om met de juiste bagage een vliegende start te maken!

Wat kan u verwachten van het traineeship?

U kunt het traineeship overheid volgen als u in het bezit bent van een hbo- of wo-diploma en het traineeship duurt in totaal twee jaar. U gaat meteen aan de slag in de praktijk en wordt dus gekoppeld aan een opdrachtgever. Deze opdrachtgever is een overheidsorganisatie zoals een gemeente of provincie en u vervult hier bijvoorbeeld een functie als projectleider, procesbegeleider of organisatieadviseur. 

Daarnaast komt u om de twee weken een dag samen met andere medetrainees om een intensief opleidingstraject te volgen. U leert dan onder meer relevante theorieën en modellen die u vervolgens in de praktijk kunt toepassen. Ook ontdekt u welke waarden, krachten en drijfveren u bezit en hoe u deze optimaal kunt inzetten op de werkvloer. Tijdens het gehele traineeship wordt u gecoacht door een zogeheten field manager, die door zijn/haar jarenlange werkervaring in de publieke sector u van extra begeleiding en advies kan voorzien. 

 

Na afloop van het traineeship overheid krijgen de meeste trainees een vaste baan aangeboden bij hun opdrachtgever. Het traineeship overheid dient dus als de ideale springplank naar een glansrijke carrière in de publieke sector!

 

Solliciteer nu voor een traineeship bij de overheid.