Bsone
Image default
Mode en Kleding

De voordelen van een voedingsbh

De voordelen van een voedingsbh

Iedere vrouw die wel eens borstvoeding heeft gegeven, zou kunnen beamen dat het dragen van een goede voedingsbeha een absolute aanrader is. De reden hiervoor is namelijk dat je niet je hele bh hoeft uit te doen, om vervolgens je kind eten te kunnen geven. Zorg er daarom dus ook altijd voor, dat wanneer je verwacht weg te gaan rondom de voedingstijd van je kind, je in plaats van een sport bh of normale bh, kiest voor het dragen van een voedingsbh. Uiteraard zijn er nog tal van andere voordelen te bedenken waarom een voedingsbh zoveel voordelen heeft, daarom hebben we de belangrijkste voor je op een rijtje gezet. 

Eenvoudig en snel kunnen voeden

We hebben deze natuurlijk al even genoemd, maar het dragen van een voorgevormde voedingsbh heeft als grote voordeel dat je dus niet je hele bh hoeft open te maken om je kindje vervolgens te kunnen voorzien van borstvoeding. Deze bh’s zijn namelijk zo ontwikkeld dat je eenvoudig één cup kunt losmaken, waardoor je vervolgens je baby rustig aan je borst kunt leggen, zodat hij of zij rustig kan eten. Is je baby klaar met eten, dan moeten ze natuurlijk nog wel altijd even een boertje laten, maar je kunt daar gewoon je bh weer dichtdoen om vervolgens verder te gaan met waar je mee bezig was.

Op iedere locatie

Een ander groot voordeel waarom de meeste vrouwen ervoor kiezen hun kind borstvoeding te geven en dus een voedingsbh dragen, is omdat ze het op iedere gewenste locatie kunnen geven. Wanneer je een flesje wilt geven, dan moet je toch al snel de beschikking hebben over warm water, want koud water is natuurlijk geen optie. Ben je dan dus onderweg, dan wordt het een flinke uitdaging om je kleintje tijdig te kunnen voeden. Uiteraard zijn er voldoende mogelijkheden zodat jij de fles wel kunt opwarmen, maar heel praktisch is het natuurlijk niet.

Hoe kies je een voedingsbh?

Het kiezen van een voedingsbh is eigenlijk hetzelfde als je bh maat berekenen. Logischerwijs is de kans vrij groot dat je borsten gedurende je zwangerschap zijn gegroeid. Je doet er daarom dus ook goed aan om naar een lingeriewinkel te gaan en daar je borsten te laten opmeten, zodat je zeker weet dat je de juiste maat hebt. Er is namelijk niets vervelender dan een bh die te groot of zelfs te klein is. Een te kleine bh zal snel gaan irriteren omdat deze afknelt en een te grote bh heeft te veel ruimte waardoor je borsten uiteindelijk kunnen gaan schuren.