Bsone
Image default
Mode en Kleding

Hoe kun je zadelpijn voorkomen?

Hoe kun je zadelpijn voorkomen?

Zadelzweren variëren van persoon tot persoon. Een algemene beschrijving zou echter een pijnlijk, vaak verheven huidgebied zijn in het gebied dat regelmatig contact maakt met het zadel. Sommige zadelzweren lijken veel op puistjes en deze worden vaak veroorzaakt door een ontstoken haarzakje. Zweren die meer op steenpuisten lijken, zijn meestal groter en kunnen pijnlijker zijn. Voor sommige mensen is de belangrijkste oorzaak van zadelpijn eerder slijtage veroorzaakt door schuren. Als je elke dag naar het werk fietst met een Fred de la Bretoniere schoudertas om je schouder kan het maar zo dat je last krijgt van de zadelzweren. Het is echter mogelijk om zadelpijn te voorkomen door de volgende tips toe te passen. 

 

Draag de juiste broek

Fietsbroeken worden geleverd met een zeem dat de rijder beschermt door een laag vulling tussen het lichaam en het zadel te bieden. Zeempads variëren net als een peuterrugzak echter – en verschillende rijders kunnen met verschillende merken overweg. Als je constant het gevoel hebt dat je korte broek je de verkeerde kant op wrijft, probeer dan een ander paar. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze goed passen – korte broeken die te groot zijn, zullen verschuiven, waardoor ze vaak gaan schuren, en te kleine korte broeken graven zich op de verkeerde manier in.

 

Vind de beste zadel

Zadelpijn wordt vaak veroorzaakt door schuren of irritatie – en een zadel dat bij je past, zou dit eigenlijk helemaal niet moeten veroorzaken. Het vinden van het juiste zadel voor jou kan een beetje vallen en opstaan ​​kosten – je hebt er een nodig met een breedte die bij je anatomie past en die is gevormd met je rijstijl voorop. Agressieve rijders willen bijvoorbeeld een zadel dat drukvermindering aan de voorkant biedt en degenen die de neiging hebben om zich te concentreren op meer uithoudingsritten, zullen meer vulling aan de achterkant willen om bij een rechtopstaande positie te passen. De breedte van het ideale zadel wordt meestal bepaald door de breedte van je zitbotten, en de meeste lokale fietsenwinkels hebben een hulpmiddel dat je kan meten. 

 

Pas op voor ontharing

Fietsers staan ​​erom bekend dat ze hun benen scheren, hoewel er nog steeds discussie is over de vraag of je hierdoor sneller wordt . Als je jezelf echter meer intieme kapsels geeft, pas dan op. Het haar rond je geslachtsdelen werkt als een natuurlijke zweetzak en een beschermende laag. Haar verwijderen betekent ook hergroei, en dus het risico op ingegroeide haartjes en infectie van de follikel.

 

Gebruik zeem crème

Zeem crème is geen essentieel item voor alle fietsers. Sommige rijders vinden dat ze met een goed paar short en het juiste zadel de rommelige dingen volledig kunnen opgeven. Als je echter gevoelig bent voor zadelpijn, is het een heel goed idee om dit nuttige hulpmiddel te gebruiken. Deze crèmes bevatten antibacteriële hulpmiddelen die voorkomen dat ziektekiemen zich ophopen en problemen veroorzaken, evenals verzachtende ingrediënten zoals Aloë Vera of Shea Butter. De viscositeit van de crème vermindert ook de wrijving tussen je lichaam en de zeem.