Bsone
Image default
Vakantie

Zonvakantie oktober 2022 – strand én zon

In eigen land krijgt oktober al iets slechter weer. De winter laat dan nog even op zich wachten maar echt mooie dagen zie je zelden meer. Om nog wat zon mee te pakken, moet je het in de herfstvakantie dus wat zuidelijker gaan zoeken en dat is dus verder weg dan Limburg. Even rondkijken waar je niet te duur terecht kunt en dan een meer dan verdiende zonvakantie regelen. Zonvakantie oktober 2022, waar gaat de reis naar toe?

Zonnetje zoeken

Er zijn plekjes in het midden en zuiden van Europa waar de oktoberzon zich wel kan laten zien. Zoals de Elzas in Frankrijk of Toscane in Italië. Maar helemaal zonzeker is het daar natuurlijk niet. Ga je in Europa op vakantie? Dan heb je de meeste kans op warm weer in Portugal, Griekenland, de zuidelijke ‘laars’ van Italië of Andalusië en de Spaanse zuidkust. Altijd troef is het op de Canarische eilanden. Hier stijgt het kwik in oktober snel naar 25o Celsius. Een stranddagje op Tenerife of La Palma is dan ook heel goed mogelijk. Wellicht wil je liever lekker wandelen tijdens een zonvakantie oktober 2022. De lava landschappen van Tenerife bieden prachtige mogelijkheden om routes uit te zetten; en laat de jas maar thuis.

Zonvakantie oktober 2022 in Griekenland

De Griekse eilanden blijven ook in oktober zonzoekers trekken. Kreta is het grootste eiland en is de meest zuidelijke Griekse bestemming. Je bent dan al niet ver meer van Egypte. Kreta is ideaal om strand en cultuur te gaan afwisselen. Dit mediterrane eiland biedt imponerende natuur (Samariakloof) en nog tal van archeologische restanten van een oeroude Minoïsche cultuur (Knossos). Maar misschien vind je Kreta veel te groot en heb je liever een wat overzichtelijker bestemming. Zakynthos is een goede optie, perfecte stranden en uitnodigende restaurantjes waar je ook gaat. Of Santorini waar het zonlicht strak weerkaatst wordt door de witte huisjes. Altijd goed zijn Kos en Rhodos.

Cyprus als zonnig eindstation

Nog zuidelijker dan de Turkse Zuidkust ligt Cyprus waar je in de zomer bijna wegsmelt. Tijdens een zonvakantie oktober 2022 wil het er ook nog wel warm zijn maar blijft het kwik hangen tussen de 21 en 27o Celsius; met veel heerlijk warm zeewater. Elke dag krijg je zo’n negen zonuren te pakken op een eilandnatie die ook verleidt tot wrakduiken of zeegrotten verkennen. Cyprus is daarnaast niet duurder dan Griekenland. Cyprus is een vrij droog eiland en ook in oktober zie je zelden een regenbui. Liefst vier mooie strand regio’s laten je van zon en zee genieten: Limassol, Larnaca, Agia Napa en Pafos.

Kies Spanje voor een zonvakantie oktober 2022

Met gemiddeld 23o zijn Ibiza, Mallorca en het wat onbekende Menorca ook goed voor de zonnebril en de bikini. Naast zon overdag krijg je er hier een bruisend avondleven bij. Spanje is ook rond Malaga zonzeker, net als de buurregio Algarve in Portugal. Malta maakt het nog net iets warmer en voor gemiddeld 28o vlieg je naar de Kaapverdische eilanden. De toeristische mogelijkheden zijn hier wel een stuk minder dan op de Canarische eilanden. Buiten Europa zijn natuurlijk ook perfecte landen met zon in de herfstvakantie, alleen wordt de vlucht vaak wel wat prijziger. Gambia is een Afrikaanse hotspot en met ca. 29o blijven onze ‘eigen’ eilanden in de Caribische Zee (Aruba, Bonaire, Curaçao) ook gewild. Genoeg mogelijkheden dus voor een weldadige zonvakantie oktober 2022.