Bsone
Image default
Woningen

Tips voor de aankleding van je televisiekast

Tegenwoordig worden de televisies natuurlijk steeds groter. Toch blijft er vaak een flink stuk ruimte over op onze tv kast, waar we eigenlijk niets mee doen en wel heel veel mogelijkheden biedt. Om je een idee te geven wat je hier allemaal mee kunt, hebben we een aantal tips voor je, die je hier zeker bij kunnen helpen.

Houd het rustig

Er is niets vervelender, dan wanneer je tv aan het kijken bent en je wordt iedere keer afgeleid omdat het ontzettend druk is op de tv kast. Hierbij moet je denken aan een te felle lamp, maar ook verschillende kleuren kandelaar is geen goed idee. Voor het optimale effect kun je het beste kiezen voor rustige kleuren, zoals gouden of zwarte ornamenten. Je zult merken, dat wanneer je aan de slag gaat met rustige kleuren, het niet uitmaakt wat je naast je televisie neerzet. Uiteraard zijn er wel bepaalde grenzen en is het natuurlijk niet slim om er een taartschaal met deksel neer te zetten. Die kun je beter op de eettafel neerzetten met een paar lekkere versnaperingen.

Kies voor verlichting

Een mooie tafellamp doet het ook altijd goed. Het grote voordeel van zo’n lamp, is dat het niet alleen zorgt voor een stukje extra sfeer wanneer het donker wordt, maar ook voor een decoratieve toevoeging wanneer het nog licht is buiten. Let wel op, dat de lamp niet te fel is en ook niet te groot. Er dient natuurlijk wel een stukje ruimte te zitten tussen de tv en de accessoires die jij op je tv kast zit. Anders zal je nog te maken hebben met afleiding en dat is juist wat je wilt proberen te voorkomen. Zorg er daarom dus voor, dat je vooraf goed kijkt hoeveel ruimte je nu eigenlijk over hebt en welke stijl je in de rest van je huis hebt. Zo kun je een goed beeld schetsen van wat je nu daadwerkelijk wilt.