Bsone
Image default
Auto's en Motoren

Automaat spoelen, Flushed is de specialist

Het spoelen van de automaatbak is erg belangrijk om de automaatbak voor een langere tijd mee te laten gaan, dit spoelen moet je laten doen bij specialisten. Om de automaatbak te spoelen is er namelijk speciaal gereedschap en speciale olie nodig, bij Flushed beschikken ze hierover.

Waarom is het nodig om de automaatbak te spoelen? 

Om de automaatbak voor een langere tijd mee te laten gaan is het belangrijk om hem te spoelen, vervuilde olie kan namelijk veel schade aanrichten aan de automaatbak. Door vervuilde olie is kans namelijk groot dat de oliekanalen verstopt raken. Er wordt vaak door de fabrikanten van de auto’s gezegd dat de automaatbak om de 80.000 kilometer gespoeld moet worden, Flushed raadt aan om de automaatbak om de 60.000 kilometer te spoelen. Hierdoor blijft de vervuilde olie namelijk niet zo lang in de automaatbak zitten. 

Hoe weet je of de olie is vervuild?

Er zijn een paar dingen waaraan je kunt herkennen of de olie is vervuild, het meest voorkomende is als de auto gaat stotteren. Door de vervuilde olie kan de auto dan namelijk niet lekker schakelen. Het is belangrijk om gelijk naar een garage te gaan als je merkt dat je auto stottert, je bent er vaak namelijk nog op tijd bij. Wanneer je te laat bent kunnen de kosten hoog oplopen omdat de automaatbak en misschien wel de motor vervangen moet worden. 

Waarom je de automaatbak moet spoelen bij Flushed

Flushed heeft al erg veel ervaring met het spoelen van automaatbakken, inmiddels zijn het ook specialisten op dit gebied. Er wordt bij Flushed alleen maar gewerkt met de beste kwaliteit, ze willen namelijk het beste werk kunnen leveren. Bij Flushed is het spoelen van de automaat binnen een mum van tijd gebeurd, vaak duurt het maar zo’n 15 tot 25 minuten. Je kunt dus gewoon blijven wachten.