Bsone
Image default
Auto's en Motoren

Is hardware tuning een veilige optie voor het upgraden van je auto?

Liefhebbers van auto’s die hun wagen nog net iets sneller willen, komen al snel terecht bij hardware tuning. Deze techniek transformeert de onderdelen van je auto van buitenaf, wat een hoger vermogen en kracht oplevert, waardoor je auto net wat meer snelheid behaalt. Maar is het eigenlijk wel zo verstandig om te laten sleutelen aan de onderdelen van je auto? Dit is een vraag die wordt beantwoord wanneer je verder leest.

De veiligheidsrisico’s van hardware tuning

Bij hardware tuning worden verschillende delen van je auto aangepakt, zoals de gemodificeerde turbo’s, het water-methanol systeem en het roetfilter. Het laatste onderdeel wordt vaak zelfs helemaal verwijderd. Dit alles om je auto sneller te maken door een hoger vermogen. Maar is dit eigenlijk wel veilig voor je auto? In principe wel, mits je het bij een betrouwbare tuner laat doen. Zorg er dus altijd voor dat je bij een bedrijf met veel jaren ervaring en goede reviews binnenrijdt, zoals Alphamotive. Kom je terecht bij een ander bedrijf dat minder kennis van zaken heeft, dan kan dit nare gevolgen voor je auto hebben. Door hardware op een onjuiste manier te tunen kunnen onderdelen kapotgaan, en kan bijvoorbeeld de motor ermee stoppen.

Profiteer van de voordelen

Je auto upgraden middels hardware tuning wordt zeker niet afgeraden. Zolang je het maar bij een bedrijf met ervaring, zoals Alphamotive, laat doen. Wat jou dit oplevert? Zoals je al kon lezen zorgt hardware tuning ervoor dat je auto een hoger vermogen krijgt en dat de koppel krachtiger wordt. Dit levert dan weer een hogere snelheid op en kan ook handig zijn voor auto’s die regelmatig een aanhanger of caravan achter zich aan trekken. Maar deze upgrade kent nog een groot voordeel: doordat de motor meer ‘ademruimte’ krijgt, stoot je auto zo minder emissie uit en rijd je een stuk duurzamer!