Bsone
Image default
Bedrijven

Op zoek naar naar financiële onafhankelijkheid? Begin met vermogensopbouw

We hebben waarschijnlijk allemaal wel eens gedroomd of zelfs de ambitie gehad om rijkdom te vergaren en een luxueuzere levensstijl te hebben. Hoewel je misschien denkt dat het vergaren van rijkdom alleen gebeurt met diegenen die rijk zijn of geboren zijn in een generatie van rijkdom, heeft iedereen een kans om zijn netto waarde drastisch te verhogen. 

Voordat je met je ogen rolt, het zal niet gemakkelijk zijn en anderen kunnen andere voordelen hebben dan jij. Het is een deel van het leven! Maar wanneer je jezelf als rijk beschouwt zal ook afhangen van je kosten van levensonderhoud, hoe je geld uitgeeft, en of je een plan hebt. Jouw pad naar een hogere nettowaarde en financiële vrijheid is meer haalbaar dan jezelf misschien denkt, maar het is precies daarom dat je vermogensopbouw moet begrijpen als je wilt slagen.

Wat betekent vermogensopbouw?

Vermogensopbouw betekent dat je jouw nettowaarde en vermogen in de loop van de tijd ziet toenemen. Je verwerft meer geld en investeert in activa die samengevoegd worden, waardoor je een comfortabeler leven kunt leiden en financiële onafhankelijkheid kunt bereiken.

De twee methodes om je vermogen op te bouwen zijn sparen en beleggen. De laatste jaren is de spaarrente echter drastisch gekrompen waardoor dit niet veel extra vermogen oplevert. Wil je meer rendement op je vermogen? Dan is beleggen het alternatief. Met een keuze voor beleggen kies je voor een lange termijn doelstelling waarbij het verwachte rendement doorgaans een stuk hoger ligt dan bij sparen. Hier tegenover staat het verhoogde risico. Of beleggen echt iets voor jou is hangt dan ook af van hoeveel risico je bereid bent te nemen. Door te beleggen op een lange termijn kun je het risico echter alweer een heel stuk verlagen.

Niet iedereen heeft natuurlijk de tijd, kennis en ervaring met vermogensopbouw. Daarom is het aan te raden om contact op te nemen met een financieel adviseur. Samen met hem of haar stelt u vast of het verstandig is om nu zelf geld opzij te zetten voor later. Vermogen opbouwen kan op verschillende manieren. De beste manier is voor iedereen anders. Neem daarom contact op met uw financieel adviseur, deze kan u alles vertellen over de vorm van vermogensopbouw die het beste bij uw situatie past. De financieel adviseur is ook op de hoogte van alle fiscale regels.

 

https://www.scildon.nl/vermogensopbouw/