Bsone
Image default
Gezondheid

Wat is een detox kuur van het bedrijf Sapje en hoe werkt het

Wat is een detoxkuur van het bedrijf Sapje?

Detoxbehandeling, ook wel gewoon ontgifting of detox genoemd, is het proces waarbij giftige stoffen uit het lichaam worden verwijderd. Ontgifting bij mensen wordt gebruikt voor verslavingen aan zowel verslavende middelen als alcohol. Alcohol- of verslavende middelen detox wordt vaak aangezien als een uitgebreide behandeling en is de eerste stap in een alcohol- of verslavendemiddelen rehabilitatiecentrum. Om een ​​revalidatieprogramma een redelijke kans van slagen te geven, is de eerste stap het fysiek stabiel krijgen van de persoon die met zijn verslaving worstelt door middel van een detoxkuur. Wanneer verslaving meer uitgesproken is, kan een medische detox- benadering worden ondernomen om ontwenningsverschijnselen en hunkeren beter te beheersen.

Wil je de detox kuur van het bedrijf Sapje eens proberen? Bekijk de website. 

Vrijwillige ontwenningskuren worden over het algemeen aangeboden via programma’s voor opname in een alcohol- en verslavende middelen rehabilitatiecentrum. Deze faciliteiten hebben verschillende benaderingen, afhankelijk van de omvang van iemands verslaving, hoe lang iemand worstelt met verslavende middelen of alcohol en de mogelijkheden van de instelling.

Wat gebeurt er tijdens een alcohol- of verslavende middelen detox?

Wanneer iemand verslaafd is aan alcohol of verslavende middelen, zal hij vaak een ontgiftingsproces (detox) moeten doorlopen, als een belangrijke eerste stap in zijn herstel van zijn verslaving.

Detox is gebaseerd op het principe dat iemand die lichamelijk onwel is, moeite zal hebben om onderliggende psychische problemen aan te pakken . Het doel van detoxen is daarom om als eerste stap de fysieke kant van een verslaving aan te pakken, zodat patiënten voorbereid zijn om de psychologische kenmerken van hun verslaving aan te pakken, als onderdeel van een intensief verslavingsrevalidatieprogramma.

Wat is detoxen?

Detox is het proces waarbij alle sporen van alcohol en verslavende middelen uit het lichaam worden verwijderd, zodat een persoon fysiek stabiel is en klaar is om met de therapie te beginnen.

Alcohol- of verslavende middelen verslaving leidt ertoe dat het lichaam van mensen gewend raakt aan het hebben van deze stoffen in hun systeem. Wanneer deze stoffen tijdens detox geleidelijk worden verminderd en verwijderd, zullen de hersenen zich moeten aanpassen aan de plotselinge daling van deze chemicaliën. Dit zorgt er doorgaans voor dat mensen een reeks onaangename symptomen ervaren die bekend staan ​​als ‘ ontwenningsverschijnselen ‘.

Het ontwenningsproces heeft tot doel de negatieve impact van ontwenningsverschijnselen te minimaliseren en de ervaring zo veilig en comfortabel mogelijk te maken. De meest effectieve vorm van detox is er een die medisch wordt bijgestaan ​​en ondersteund door getrainde specialisten. Dit gebeurt meestal in een gespecialiseerd detoxcentrum of -faciliteit, onder de hoede van artsen, verpleegkundigen en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Zelf proberen te ontgiften is zelden succesvol en het is waarschijnlijk dat mensen onnodige ontwenningsverschijnselen zullen ervaren en gedemotiveerd raken door vele mislukte pogingen.

Hoe lang duurt detoxen?

Gemiddeld duurt het ontgiftingsproces tussen de 7 en 10 dagen. Dit kan echter voor verschillende mensen verschillen en is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder:

  • Hoeveel alcohol/verslavende middelen ze hebben geconsumeerd?

  • De ernst van hun ontwenningsverschijnselen

  • Hun fysiek en mentaal functioneren

  • Na de detox zijn patiënten klaar om door te stromen naar een alcohol- of verslavende middelen rehabilitatiecentrum, waar ze intensieve psychologische therapie zullen krijgen. Afkicken van alcohol en verslavende middelen vindt meestal plaats als onderdeel van een 28-daags verslavingsprogramma .

Neem vandaag nog contact op of lees het Detox kuur artikel. 

https://sap.je/