Bsone
Image default
Energie

Windturbines van EAZ Wind

Windturbines van EAZ hebben verschillende voordelen. Windenergie is wereldwijd wijdverspreid beschikbaar en heeft veel potentieel voor toekomstige ontwikkeling, waardoor het een van de meest veelbelovende hernieuwbare energiebronnen is. Windenergie wordt opgewekt met windturbines. De markt is verzadigd met turbines van verschillende afmetingen, capaciteiten en toepassingen, die alle volgens verschillende werkingsprincipes werken. Vanwege hun compacte afmetingen en lage onderhoudskosten zijn Vertical Axis Wind Turbines (VAWT’s) de meest gebruikte turbines. Hier volgen enkele van de voordelen van het gebruik van VAWT’s: 

Advies van EAZ Wind

De keuze van de juiste apparatuur is van cruciaal belang voor een efficiënte en betrouwbare werking. Verticale-asturbines (VAWT’s) zijn de meest efficiënte turbines voor gebieden met weinig wind en worden veel gebruikt in afgelegen gebieden zonder netten en kustgebieden met sterke stromingen. 

Opwekken van energie

Omdat windturbines elektriciteit opwekken wanneer de wind waait, hebben ze geen opslag of back-up nodig. Dit is een van de grootste voordelen van windturbines ten opzichte van andere energiecentrales. Omdat ze geen energieopslag vereisen, kunnen windturbines continu stroom leveren, vooral in afgelegen gebieden waar geen elektriciteitsnet is en dieselgeneratoren gebruikelijk zijn. 

Goed voor het milieu

Windturbines zijn milieuvriendelijk omdat ze gebruik maken van wind en zonlicht, twee natuurlijke hulpbronnen. Windturbines vervuilen het milieu niet en de materialen die bij de bouw ervan worden gebruikt, zijn recycleerbaar. Windturbines produceren 90% minder CO2-uitstoot en 99% minder SO2-uitstoot dan fossiele brandstoffen. 

Kosten van een windturbine

EAZ-windturbines zijn een uitstekende keuze voor afgelegen locaties met lage windsnelheden en zonder elektriciteitsnet, omdat ze lage onderhoudskosten hebben. Veel onderdelen kunnen zonder speciale training worden vervangen, en sommige onderhoudstaken kunnen zonder speciale apparatuur worden uitgevoerd. De onderhoudskosten van EAZ-windturbines, inclusief materiaal- en personeelskosten, bedragen ongeveer 0,4-0,5% van de initiële investering per jaar. 

Installatie en reparatie

Het installeren en onderhouden van een EAZ windturbine is eenvoudig. Je kunt een EAZ windturbine op jouw eigen dak of op een andere geschikte plaats installeren. Je kunt ook een kant-en-klare windturbine op het dak installeren. De apparatuur en hardware die bij de installatie van een windturbine worden gebruikt, zijn standaard en gemakkelijk te gebruiken. De gemiddelde kosten voor het installeren van een windturbine van 1 kW bedragen ongeveer $10.000. Je kun jew eigen windturbine repareren indien nodig. Je hoeft geen specialistenteam in te schakelen om het voor je te doen als je het moet repareren. Je kunt veel onderdelen van een windturbine zelf repareren, inclusief de rotor. Het enige wat je nodig hebt, is eenvoudige apparatuur.

https://www.eazwind.nl/