Bsone
Image default
Particuliere dienstverlening

Het efficiëntste asbestbedrijf in Gelderland

Asbest wordt al sinds 1994 vermeden bij nieuwe constructies. De vezels die asbest loslaten zijn namelijk schadelijk voor de gezondheid. U riskeert de kans op longkanker te verhogen door het inademen van asbest. Het gaat meestal wel om een langdurige blootstelling. Gebouwen van voor 1994 kunnen vandaag de dag nog steeds asbest bevatten. Wees dus zeer aandachtig en aarzel niet om vragen te stellen aan een gespecialiseerd asbestbedrijf uit Gelderland. Van der Grift Bouw en Montage uit Renswoude, dicht bij Veenendaal, is een topspecialist die u altijd gericht advies kan geven. Neem zeker contact met hen op als u twijfels heeft over de eventuele aanwezigheid van asbest.

Begin vooral niet zelf aan de asbestsanering

Het mag dan wel de goedkoopste optie zijn om asbest te verwijderen, maar we raden u sterk af om zelf aan de taak te beginnen. Een professionele asbestverwijderaar, zoals Van der Grift Bouw en Montage uit Renswoude, dicht bij Veenendaal, beschikt over alle benodigde apparatuur om uw asbest veilig te verwijderen. Neem vooral geen risico’s, want zoals eerder besproken, zijn de gevolgen echt erg. In veel gemeenten mag u bovendien wettelijk gezien zelfs niet op eigen houtje aan de slag omdat het gezondheidsrisico simpelweg te groot is.

Handel snel en beperk risico’s

Gezien de gezondheidsrisico’s is het echt wel aangewezen om zo snel mogelijk te handelen. De overheid doet er alles aan om asbest volledig weg te werken tegen 2024. Als u weet heeft van de aanwezigheid van asbest is het uw burgerplicht om dat te melden. Denk dus niet alleen aan uw eigen gezondheid, maar ook die van uw medemens. Ook huisdieren kunnen trouwens lijden onder de gevolgen van asbestvezels. Houd hen dus ook zeker op afstand van het asbest. Het is ook essentieel om duidelijk te beschrijven aan uw asbestbedrijf uit Gelderland waar ze het asbest precies moeten verwijderen, anders blijven er misschien nog kleine schadelijk deeltjes over.

https://www.bouwenmontage.nl/