Bsone
Image default
Zakelijk

Zaken om op te letten wanneer je in zee gaat met een hardware opkoper

Betrouwbaarheid

Het is uiteraard erg belangrijk om er zeker van te zijn dat u de partij waarmee u in zee wilt gaan kunt vertrouwen. Zorg er daarom voor dat u een klein onderzoek heeft gedaan naar een aantal factoren die meehelpen met het uitkiezen van een geschikte partij.

Kijk allereerst bijvoorbeeld naar de reviews die het bedrijf krijgt op Google en andere relevante websites. Aan de hand van reviews kunt u in meeste gevallen een aardige schatting maken of het een bedrijf is waarmee u een fijne samenwerking kunt hebben.

Neem een kijkje op de website van de hardware opkoper en zoek hierbij naar certificaten. Een goede partij zal op hun website diverse certificaten kunnen aantonen. Deze certificaten hebben zij gekregen als bewijs dat zij hun werkprocessen volgens bepaalde richtlijnen uitvoeren.

Het financiële plaatje

U hoopt natuurlijk voor uw oude hardware nog een leuke som te ontvangen. Daarom kan het verstandig zijn om bij meerdere partijen een offerte aan te vragen. Op deze manier komt u erachter welke partij u het meeste geld zal bieden. Wanneer u van plan bent de hardware zelf naar de partij te vervoeren, moet u er uiteraard wel rekening mee houden dat u naar de ene partij langer moet reizen dan naar de andere.

Zorg ervoor dat u niet contant betaald wordt, maar online. Op deze manier heeft u altijd een bewijs van betaling en weet u zeker dat het geld betrouwbaar is.

Zorg voor veiligheid

Op uw oude hardware apparaten kunnen nog vertrouwelijke gegevens staan. U wilt niet dat deze gegevens ooit de buitenwereld in gaan, dus zorg er voor dat de partij waarvoor u kiest ook aan dataverwijdering doet. Zoals eerder genoemd zijn ook hier certificaten voor, dus let hier ook op bij het kiezen. De juiste partijen zullen uw data op een manier vernietigen waardoor er niks meer van terug te vinden is.

Na de vernietiging en verkoop hoort u ook een bewijs hiervan te krijgen. Zorg er dus voor dat de partij deze belooft en ook daadwerkelijk levert. Wanneer er dan iets mis gaat of er een miscommunicatie is, kunt u altijd daar op terugvallen.

Wat willen ze eigenlijk hebben?

Het is natuurlijk ook belangrijk om uit te vogelen wat de hardware kopers nou daadwerkelijk van u willen kopen. Gaat het werkelijk om alle oude apparaten, of zijn er ook veel producten waar eigenlijk geen behoefte aan is. Zorg ervoor dat dit helder is voor u afspraken maakt. Het makkelijkste voor u is natuurlijk om alles in één keer over de toonbank te doen, dus zorg ervoor dat de hardware opkoper hiertoe bereid is.