Bsone
Image default
Beauty en verzorging

Wat zijn fractionele lasers en waarvoor gebruiken we ze?

Misschien heb je weleens van fractionele lasers gehoord, maar weet je niet precies waarvoor ze dienen. Fractionele lasers worden gemaakt door Laservision en zijn krachtige tools die vooral worden gebruikt door schoonheidsspecialisten bij huidverzorging en andere behandelingen. In dit artikel gaan we alles vertellen over deze lasers, van wat ze zijn tot waarvoor ze worden gebruikt. Ben jij benieuwd geworden? Lees verder!

Wat zijn fractionele lasers?

Fractionele lasers zijn krachtige medische apparaten die gebruikmaken van laserstralen om microscopisch kleine gaatjes in de huid te creëren. Deze gaatjes, ook wel “micro-wonden” genoemd, stimuleren het natuurlijke genezingsproces van de huid. Fractionele lasers zijn ontworpen om slechts een fractie (vandaar de naam) van de huid te behandelen, terwijl de omliggende weefsels onaangetast blijven.

Voor huidverjonging

Een van de meest voorkomende toepassingen van fractionele lasers is huidverjonging. Deze lasers worden gebruikt om de tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes, rimpels en huidverslapping, te verminderen. De micro-wonden die de laser creëert, stimuleren de productie van collageen en elastine, wat resulteert in een gladdere, stevigere huid. Dit proces helpt ook bij het vervagen van littekens en het verbeteren van de algehele textuur en uitstraling van de huid.

Voor acne littekens

Mensen die last hebben van acne littekens vinden vaak verlichting bij fractionele laserbehandelingen. De laser stimuleert de groei van nieuwe huidcellen en vermindert de zichtbaarheid van acne littekens. Het resultaat is een egaler en gezonder uitziende huid.

Voor pigmentatieproblemen

Fractionele lasers kunnen ook effectief zijn bij het verminderen van pigmentatieproblemen, zoals ouderdomsvlekken, zonnevlekken en melasma. De laserbehandeling helpt bij het afbreken van overtollig pigment in de huid, waardoor de vlekken vervagen en de teint egaler wordt.

Voor vervaging van littekens

Naast acne littekens kunnen fractionele lasers ook worden gebruikt om andere soorten littekens, zoals chirurgische littekens of littekens door letsel, te vervagen. De laser helpt bij het opbreken van het littekenweefsel en bevordert de regeneratie van gezonde huidcellen.

Voor stralende huid

Wil je gewoon een stralende huid zonder specifieke huidproblemen aan te pakken? Fractionele lasers kunnen ook worden gebruikt voor algemene huidverbetering. Ze stimuleren de celvernieuwing en verbeteren de textuur en helderheid van de huid, waardoor je een jeugdige uitstraling krijgt.

Belangrijk om te weten

Fractionele lasers kunnen geweldige resultaten opleveren, maar het is belangrijk om te begrijpen dat je na de behandeling wat tijd nodig hebt om te herstellen. Je huid kan enkele dagen rood en gezwollen zijn, en er kan schilfering optreden terwijl je huid zich vernieuwt. Je moet de nazorginstructies van je behandelaar nauwkeurig volgen en ervoor zorgen dat je huid niet te veel aan de zon wordt blootgesteld.